1967 yılında Çorum’da doğan Arif Balaban, Bahçelievler İlkokul ve Eti Ortaokulunu Çorum’da, lise eğitimini İstanbul Kabataş Erkek Lisesinde tamamladıktan sonra, 1993 yılında İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünden mezun oldu.
Mimarlık serüveni öğrencilik yıllarında çalıştığı mimari burolarda başlayan Arif Balaban, İstanbul’da mimari sektörde bireysel çalışmalarda bulnduktan sonra 1993 yılından itibaren serbest mimar olarak mimarlık ofisini açtı ve devamında Lejant Mimarlık ve Lejant Proje firmalarının kurucu mimarı ve ortağı olarak çalışmalarına başladı.

Yurtiçinde ve yurtdışında birçok mimari proje çalışmasında, proje yönetimi ve iş geliştirme çalışmalarında imzası bulunan Arif Balaban, Lejant markası altında mimari ve iç mimari ekibi ile birlikte bu çalışmalarına Ankara'da devam ediyor.
Faaliyet Alanları Mimari Sanayi yapıları, turizm yapıları, iş merkezleri, eğitim yapıları, konut ve rezidansların yatırım ve tasarım kriterlerinin saptanması ve projelerinin oluşturulması ve İç Mimari bina tasarımı, rehabilitasyon, restorasyon ve renovasyonun dışında, mekan planlama, mekanlara özel tasarım planlama, Master planlama, kentsel planlama, fizibilite çalışmaları, stratejik planlama, diğer hizmetler danışmanlık, proje yönetimi, bütçe ve planlama kontrolörlüğü ile proje kontrolörlüğü. mimarlık, iç mimari ve kentsel tasarım konularında yurtiçi ve yurtdışında bir çok proje ve danışmanlık hizmeti veren Lejant Mimarlık, özel sektör ve kamu yapıları için çağdaş mimari örnekler hayata geçirme hedefini, bünyesindeki tasarımcı, mimar ve iç mimarla birlikte gerçekleştiriyor.
Çorum'da TED Koleji, Ankara'da Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, Ankara Gimat Hilton Garden In Oteli, Çankaya Madımak Müzesi, İncek Uptown, Nokta Ankara, Ankanatura, Çayyolu Lotus, İstanbul Rönesans Sayfiye, Edirne RYS Otel, Marmaris Lotus Tatil Köyü, Sierra Yaşamkent, Mia Vita gibi pek çok farklı şehirlerde projelere imza atan Arif Balaban, Cubes Ankara projesi ile Sign of the City Avvards’ta, En İyi Ticari Projeler Kategorisi’nde “Devam Eden En İyi Karma Kullanımlı Proje” kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. Sign of the City Avvards’ta, diğer projesi olan Aden Ballıkpınarı da En İyi Müstakil Konut dalında tamamlanmış projeler kategorisinde finale kaldı.