AK Parti Çorum İl Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım, “Çanakkale'de bizim için omuzlarda taşınacak bu aziz bayrak ve toprakları bizlere bırakan vatan evlatlarının mirası ebediyen zirvelere taşınacaktır” dedi.
Çanakkale Zaferinin 101. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla açıklamada bulunan Yıldırım, bu kutlu savaşın aziz milletimizin tarih bilincinde uyandırdığı en önemli hatıranın milli birliğin ve beraberliğin önemi olduğunu ifade etti.
Birlik olamayan milletlerin tarihten silinmeye mahkum olduklarını kaydeden Ünal Yıldırım açıklamasında şöyle dedi:
“Vatan, millet, bayrak ve hürriyet için bir an tereddüt etmeden şehadete yürüyen büyük Türk ordumuz ve bu şehitleri bağrında barındıran yüce Türk milleti Çanakkale bizim için bir devrin başladığı yerdir.
Milletler her zaman tarihi anlar yaşarlar. Eğer bu tarihi anlarda milletler birlik olursa tarihe altın harflerle yazılırlar. Birlik olamayan milletler ise tarihten silinirler.
Biz Türk'ler olarak 101 yıl önce birlik olarak tarihe geçmiş büyük milletiz.
Çanakkale'de bizim için omuzlarda taşınacak bu aziz bayrak ve toprakları bizlere bırakan vatan evlatlarının mirası ebediyen zirvelere taşınacaktır.
Bu kutlu savaşın aziz milletimizin tarih bilincinde uyandırdığı en önemli hatıra, milli birliğin ve beraberliğin önemidir.
Hiçbir güç iman gücünün onur ve haysiyet mücadelesine dayanan manevi gücün üstünde olamaz.
Eğer mazlum milletler ayağa kalkmışsa, 20. yüzyılın ortalarında mazlum milletler kendi kaderlerini çizebilmişlerse bunda Çanakkale şehitlerini aziz kanının tesiri vardır, izi vardır, hatırası vardır.
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılında Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum”