Komisyon tarafından yapılan açıklamada, “44 yaşında 2 çocuk annesi Zehra boşandığı eşi tarafından güpegündüz Çorum’ un en işlek caddesinde katledildi. Elim saldırı sonucu bir kadının daha hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Cezaevine mescit ve kafeterya yapılacak Cezaevine mescit ve kafeterya yapılacak

Bu vahşi cinayetin başka ölümlere neden olmaması için elimizden gelen her türlü çabayı sarf edeceğimiz, soruşturma ve kovuşturma sürecinin takipçisi olacağımızı, tutuklanan failin en ağır şekilde cezalandırılması için tüm gücümüzle çalışacağımızı kamuoyuna bildiririz” denildi

Açıklama şu şekilde sürdürüldü:

“İnfaz Kanununda değişikliğe gidilmesi gerektiğini hatırlatır TBMM’ nin ivedilikle toplum hassasiyetini  dikkate alan her türlü şiddeti sonlandıracak düzenlemeler yapılması gerektiğini aksi takdirde her can kaybında toplum  vicdanının yara alacağını ve sarsılan adalete olan güvenin yok olacağını dile getirmek isteriz. Olay sonrası yerel basın ve sosyal medyada katledilen kadının görüntülerinin paylaşılması müşterek çocuk ve ailesinin unutulmama hakkının ihlali olduğunu hatırlatırız. Bu konuda tüm vatandaşlarımız ve basın mensuplarının hassasiyet göstermelerini rica ederiz. Zehra’ yı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisine Allah’ tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine de başsağlığı dileriz”