O ölüm kuyusundan sağ çıkmayı başaran bir kardeşimiz “Çizmelerimi çıkarayım, sedye kirlenmesin” demişti... Bu cümle hepimizin yüreğini sızlatmıştı.
8 yıl önce bugün #Soma’da kaybettiğimiz 301 maden şehidimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz.
Onlar bir avuç kömür için bir ömür verdi.

UNUTULMAYACAK BİR ACI
Soma Holding'e bağlı Soma Kömürleri AŞ'nin işlettiği maden ocağında, 13 Mayıs 2014'te yangın çıkmıştı. Toplam 5 bin madencinin çalıştığı ocakta, saat 15.00 sıralarında başlayan yangın nedeniyle 420 metre derinlik ve 3,5 kilometre uzunluğundaki galeriler dumanla dolmuş, vardiya değişimi sırasında meydana gelen yangın nedeniyle pek çok işçi, madende mahsur kalmıştı.
Olayın ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, Türkiye Kömür İşletmelerine bağlı tahliye ekipleri, çevre maden ocaklarından gelen işçiler ile Sağlık Bakanlığına bağlı 112 Acil Servis ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin (UMKE) de katılımıyla arama kurtarma çalışması başlatılmıştı.
Madende arama kurtarma çalışmaları, aralıksız 96 saat sürmüş ve ilk anda 162 işçi kurtarılmıştı, 301 madencinin ise cansız bedenine ulaşılmıştı. Tüm ülkeyi yasa boğan maden faciasında 486 işçi yaralandı, 432 çocuk yetim kaldı.

ÇORUM’DAN DA 2 MADENCİMİZ HAYATINI KAYBETMİŞTİ
Faciada Çorum’un Dodurga İlçesi nüfusuna kayıtlı Ramazan Çatar ve Ahmet Erol da hayıtını kaybetmişti.
Maden şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Mekanları cennet olsun.