Bir tarafta dijital dönüşüm ve yeni ağ standartları, diğer tarafta ise pandemi sonrası oluşan normal düzende kesintisiz iş süreci talepleri… Ağ mühendisleri hizmet verdikleri kurumlarda maksimum kapasitede iletişimi garanti altına almak için hiç olmadığı kadar çok çaba sarf ediyor. BT profesyonellerinin üzerindeki baskıyı hafiflemek isteyen Zyxel Network, hayata geçirdiği yeni e-okul platformu Kampüs Akademi ile bu zorlu dönemde ağ mühendislerine destek olmayı hedefliyor.

Teknik ve pratik bilgisi en üst seviyede olan uzmanlar tarafından oluşturulan eğitim platformunda; switchler, kablosuz ürünler ve Nebula çözümlerine dair ağ mühendislerinin faydalanabileceği en yeni teknik bilgiler yer alıyor.

Covid-19 pandemisinde son dönemde vakaların artış göstermesi ve ikinci dalga ihtimaline karşı evden çalışma sürecinin uzayabileceğine dikkat çeken Zyxel Netwoks Kanal Satış Müdürü Ömer Faruk Erünsal

“Bilgi işlem profesyonellerinin hayatını kolaylaştırmak ve ağ teknolojilerine dair en güncel bilgileri Kampüs Akademi üzerinden tek bir platforma sunmak istedik. Amacımız; Zypartner'larımızın ve sahadaki ağ mühendislerimizin uzmanlarını ve iş yeteneklerini daha da artırmak. Portalda; ürün bilgisinden, sertifika programlarına ve en yeni ağ teknolojilerine dair kadar birçok konu, farklı başlıklar altında iş ortaklarımızın kullanımına hazır hale getirildi. Pratik uygulama örnekleri ve çözüm senaryoları ile desteklenen eğitim içerikleri, temel güvenlik teknolojilerinin yanı sıra Nebula aracılığıyla istemci cihazları için uzaktan destek ve yönetim konusunda da bilgiler içeriyor. Portalda ayrıca temel kablosuz LAN teknolojisi ve senaryolarına dair içerikler de yer almakta” dedi.

Ağ mühendisleri, Kampüs Akademi’de yer alan e-kitapta yer alan video anlatımlı dersleri tamamlandıktan sonra sınava tabi tutuluyor. Başarılı olan katılımcılar, yeterliliklerine dair güncel yetki belgesi almaya hak kazanıyor.

Ömer Faruk Erünsal sertifika alan ağ mühendislerinin, yeni yetkinlikler ile işlerini daha kolay büyütebileceklerini ve müşteri deneyimi üst seviyeye çıkartabileceklerini belirtiyor.

Pandemi döneminde iş ortaklarımıza yatırım yapmaya devam ettik

"Zypartner'larımız ile olabildiğince yakın olmaya ve onlara her şartta destek olmaya özen gösteriyoruz. Pandemi sürecinde de iş ortaklarımıza yatırım yapmak önceliklerimiz arasında yer aldı. Yeni e-öğrenme platformumuz Zypartnerlarımızın daha da büyümesi ve gelişmesi için tasarlandı. Bu zorlu günlerde de yeni dijital dönüşüm projeleri için omuz omuza, beraber çalışacağız. Pazarı beraber büyüteceğiz” şeklinde konuşan Erünsal sözlerini şöyle sürdürüyor:

Online eğitimlere ağırlık verdik

“Geleneksel bayi toplantılarımızı pandemi nedeni ile erteledik. İş ortaklarımıza maliyet avantajı sunan, ayrıca zamandan ve iş gücünden tasarruf sağlayan Zyxel Kampüs Akademi, 7/24 ulaşılabilir yapıda. Ağ endüstrisi doğası gereği çok hızlı gelişiyor. İş ortaklarımızın yeni teknolojiler konusunda oldukça fazla eğitim ihtiyacı bulunuyor. Günümüzde organizasyonların uzun süreli kesintilere, yavaş tepki sürelerine, ve esnek olmayan iş süreçlerine tahammülü yok. Hız talebi her geçen gün artıyor. Çevrimiçi eğitim portalı, bu noktada pazarın tüm ihtiyaçlarına cevap veriyor.”

Global ölçekte faaliyete geçen Kampüs Akademisi, şu anda yalnızca İngilizce ve Almanca dillerinde olarak hizmet sunuyor. Önümüzdeki aylarca eğitim portalının İtalyanca, Fransızca, Türkçe ve İspanyolca gibi diğer Avrupa dillerinde de lokal versiyonlarının hazırlanması hedefleniyor.