Hitit Üniversitesi Polimer Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Vedat Deniz, "Uluslararası Particulate Science & Technology Dergisi"ne 2017 yılında Associate Editor (Yardımcı Editör) olarak seçilmişti.

Derginin, dünyaca ünlü basımevi olan "Taylor&Francis" tarafından basıldığı, Particulate Science&Technology dergisi, Clarivate Analytics tarafından sunulan uluslararası bir bilim indeksi olan SCI-Expanded veri tabanı tarafından tarandığı belirtildi.

Prof.Dr. Deniz’in parçacık’lı (tane’li) malzemelerin teknolojisi ve bilimi üzerine birçok bilimsel yayınları ve bu alandaki dergilerde yapmış olduğu birçok hakemliklerde göstermiş olduğu üstün başarısından dolayı “Associate Editor” teklifi 2017 yılında derginin Baş Editör’lerinden olan Boston University’den Prof.Dr. Malay K. Mazumder’den gelmişti. Particulate Science&Technology dergisinin etki faktörü (IF) 2016 yılında 0.784 iken; Prof. Dr. Vedat Deniz’in üstün çaba ve katkısı ile 2017 yılında IF:1.084’e, 2018 yılında IF:1.424’e ve son olarak 2019 yılında IF değeri 1.614 çıkmıştır.

Yaptığı çalışmalardan dolayı, derginin Baş Editör’ü olan The Pennsylvania State University’den Prof.Dr. Virendra M. Puri tarafından derginin etki faktörünün (IF) artırılmasında gösterdiği çaba ve gayretleri nedeniyle elektronik posta ile Prof. Dr. Vedat Deniz’i tebrik ettiği belirtildi.

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

İngilizcesi “impact factor” (IF) olan etki faktörü, akademik saygınlık açısından önemli bir değerlendirme aracıdır. Bir derginin etki faktörü, dergide yayınlanan makalelere ne kadar atıf yapıldığı ile doğru orantılıdır. Yüksek etki faktörüne sahip olan akademik yayınlar her zaman daha çok ilgi çeker ve alanında daha saygın bir yere sahip olur. IF, ayrıca Doçent’lik başta olmak üzere tüm akademik yükseltmelerde de kullanılır.

Peki! bir derginin IF değeri nasıl artabilir? Garfield, E. (2003) göre; dergi editörleri, uluslararası düzeyde ilgi görmeli, orijinal ve yenilik getirecek çalışmaların yayınlanmasını sağlamalı, sıradan çalışmaları dergiye kabul etmekten kaçınmalıdır. Dergi Editörleri ve Danışma Kurulu üyeleri, uluslararası düzeyde yayınları ve atıfları olan bilim insanları tarafından seçilmelidir.

Baş Editörün Prof.Dr. Vedat Deniz’e gönderdiği elektronik posta: