Altı Nokta Körler Derneği Çorum Şube Başkanı Şaban Kabakçı, “Beyaz baston, görme engelli bireyler için başta kabullenilmesi zor bir araç iken, kullanılmaya başlandığında görme engelli bireylerin en yakın arkadaşıdır” dedi.
Şube Başkanı Kabakçı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Beyaz Baston Hareketi, 1921 yılında Londra’da trafik kazası sonucu görme yetisini kaybeden bir fotoğraf sanatçısının, dış dünyanın kendisini fark etmesi için bastonunu beyaza boyamasıyla ve bu hareketin dikkat çekerek farkındalık oluşturmasıyla başlamış, sonrasında Fransa’da 1931 yılından itibaren simge haline gelmiş bir engelli hareketidir.
Dünyada her yıl 7-14 Ocak tarihleri ‘Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’ olarak kabul edilmektedir.    
Görme yetisini tamamen kaybetmiş olan ve az gören bireylerin bağımsız hareket edebilmesini sağlayan araca Beyaz Baston denir. Görme engelliler başkasının yardımı olmaksızın kendi başlarına yürüyebilmek için baston kullanırlar. Geceleri trafikte daha kolay görünebilmeleri amacıyla beyaz renkte üretilmiş olan bu bastonlar görmeyenler için adeta bağımsızlığın simgesi haline gelmiştir.
Beyaz baston, görme engelli bireyler için başta kabullenilmesi zor bir araç iken, kullanılmaya başlandığında görme engelli bireylerin en yakın arkadaşıdır.
1950 yılından itibaren Altı Nokta Körler Derneği olarak amacımız; görme engelli bireylerin kendine yetebilmesi, üretken ve toplumla kaynaşabilen bireyler olarak yetişmeleri, sosyal, kültürel, eğitsel ve mesleki sorunlarına çözüm yolları bulmak için çalışmalar yapmaktır. Çorum Şubemiz ise 1996 yılından itibaren ilimizde, görme engelli vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlamıştır. Sosyal etkinlikler, ücretsiz beyaz baston dağıtımı ve eğitimi, broiler görme engelli alfabe kursu, sportif aktiviteler vb. etkinliklerle görme engelli bireylerin toplumdaki diğer fertlerle aynı imkânlardan eşit şekilde faydalanabilmesi için faaliyetlerine devam etmektedir.
Millet olarak görme engelli vatandaşlarımıza karşı hassasiyetimizin artması ümidiyle tüm görme engelli vatandaşlarımızın Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası`nı kutluyor, yaşamlarında kolaylıklar diliyorum.”