Ispanak graten, sofralarınıza hem renk hem de sağlık katacak. Bu tarif, özellikle sebze severler için mükemmel bir alternatif sunar.
Besleyici ve doyurucu bir yemek olan ıspanak graten, kolay malzemelerle evde rahatlıkla hazırlanabilir. İşte adım adım ıspanak graten yapımı...
Ispanak ve beşamel sosun lezzetli kombinasyonu olan ıspanak graten, akşam yemekleri için harika bir seçenektir. Bu tarif, tüm ailenizin beğenisini kazanacak.
MALZEMELER
Yarım kilo ıspanak
1 orta boy soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy haşlanmış patates
1 orta boy rendelenmiş havuç
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz
karabiber
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
TARİF
Öncelikli olarak ıspanağımızı temizleyip irice doğrayalım. Zeytinyağında önce yemeklik doğradığımız soğanı birkaç dakika kavuralım. Ardından salçamızı ekleyelim Birkaç kez çevirelim.
Son olarak ıspanağı da ekleyelim. Suyunu salıp sonra çekene kadar orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirelim.
Tuz ve karabiberimizi de ekleyelim. Kendi halinde ılımaya bırakalım. Beşamel sos için erittiğimiz tereyağında unu birkaç dakika kadar kavuralım. Sütü yavaş yavaş ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Tuz ve karabiberi ilave edelim. Ocaktan alalım.
Haşlanmış patatesi irice doğrayalım. Havucu da iri bir şekilde rendeleyelim. Bu iki sebzeyi pişmiş ıspanak ile iyice karıştıralım. Küçük boy dikdörtgen fırın kabına sebze karışımını döşeyelim. Üzerine beşamel sosu ekleyelim. En üste de rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.
Önceden hafif ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.