İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, “Dalgada sınır tanımayan doymak bilmeyen Ak parti iktidarı Tarım bakanı Venezuella'da Buğday üretimi yapacağını açıkladı.

Çiftçi sürekli artan girdiler karşısında buğday alım fiyatlarının yetersiz kalmasından dert yanarken ve Türkiye'de buğday üretimi ciddi şekilde azalırken, Tarım Bakanı, Venezüela’da buğday üretimine başlayacaklarını anlattı. Merakımızı maruz görün; Glutenli mi glutensiz olan mı?” dedi.

Özsaçmacı, “Türkiye sadece 2021 yılında başta Rusya ve Ukrayna olmak üzere farklı ülkelerden 10 milyon tona yakın buğday ithal etmişti. Artık durum işinden çıkılamaz hale getirildiğinden Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO); buğday, arpa, ayçiçeği yağı ve mısır olmak üzere tarım emtiasını ihalesiz ithal etme yetkisi tanınmlanmış olup alımların neye göre yapılacağı belirsizdir. Milletin parasını hoyratça harcama yetkisi verilmiş olması ayrı bir durum olarak belirmektedir. Ey Ak parti iktidarı Dalgamı geçiyorsun Adam mı seçiyorsun. Ülkemin verimli topraklarını ekmeyi düşünmeden bir başka ülkede üretim yapmayı başarmak ve  bunu mazlum millete yutturmak nasıl bir düşmanlığın ürünüdür anlamakta zorluk çekiyorum” açıklamalarında bulundu.

AYRANIMIZ YOK İÇMEYE AT LA GİDERİZ ÇEŞMEYE

“Tarım komisyonu Çorum milletvekiline seslenmek istiyorum” diyen Özsaçmacı, “Çorum halkının reyleri ile seçilen sayın milletvekili atanmış tarım bakanına ulaşamadığının farkındayız. Eğer ulaşabilseydiniz bu üretimin Çorumda yapılabilir olduğunu veya ülkemizin bir başka bölümünde yapılabileceğini belirtirdiniz herhalde. Gene de bakan yardımcılarının sekreterine ulaşabilirsiniz sanırım bir şansınızı deneyin eğer yerli ve milli iseniz. Ülkesinde üretim yapmayı düşünmeyen bu zihniyet kendi cebini düşünen mirasa konan hayırsız evlat modelidir. Recaizade Mahmud Ekrem'in Araba sevdası Romanı gibisiniz, nedir bu ecnebi hayranlığınız ile bu millete düşmanlığınız.Bırak Venezuela’yı da Ülkeme bak, Çoruma bak” ifadelerine yer verdi.