İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, açıklamasında şu konulara değindi:

“Müjdeler olsun" denilerek getirilen yeni ekonomi modelinde 4 ay içinde; Son 10 yılın en yüksek dış ticaret açığını verdik, Enflasyon yükseldi, TL %50’den fazla değer kaybetti, Özel sektör istihdam yaratmadı, Asgari ücret açlık sınırının altına düştü.

AKP, ihracatı bölgesel kalkınma ve sanayi politikası ile ele almaktansa kendi hatalarının acısını ve erittiği rezervlerin maliyetini ihracatçıdan çıkarıyor. Sonuç mu? Son 11 yılın en yüksek dış ticaret açığı ve ihracatın sektörel yapısındaki bozulma.

Yıllık enflasyon sebebiyle asgari ücret bu ayın sonunda açlık sınırının altına ineceği için; Mart, Haziran ve Eylül aylarında asgari ücrette %8'lik bir artış yapılmasını öneriyoruz. Bizim tercihimiz milletimizin daha fazla mağdur edilmemesinden yana, sizinkini merak ediyoruz.

TÜİK, ya tüketicinin evine gıda alamadığı için lokantalara gideceğini, faturalara gücü yetmediği için evinde duramayıp otelde kalacağını varsayıyor ya da enflasyonu aşağı yönlü baskılamak için ağırlıklarda anlaması güç bir oynama yapmış.

Gıda fiyatları tavan yapmış ama gıdanın TÜFE sepetindeki payı 0,63 puan azalmış. Kira, elektrik tavan yapmış ama konut grubunun sepetteki payı 1,24 puan azalmış. Oysa lokanta ve otelin sepetteki payı 1,2 puan artmış. Sonuç TÜİK harikalar diyarında!

Küresel dengeler değişirken bu strateji işe yaramıyor. İş yapmayı kolaylaştıran ve yatırım çekiciliğini artıracak yatay alanlara odaklanmak gerek. Dış ticaret politikası; sanayi, teknoloji, bölgesel kalkınma, istihdam, eğitim ve kent politikalarından bağımsız tasarlanmamalıdır. Değersizleşen TL dış ticaretimizi olumsuz etkiliyor. Aynı miktarda ithalat yapmak için daha fazla ihracat yapmamız gerek. Yüksek teknolojili ürünlerin ihracattaki payı da son 20 yılın en düşük düzeyi olan %3’e geriledi. Dolayısı ile yönetilemeyen bir ülke, vasatlık AKP iktidarında her yere sirayet etmiş durumda.

Seriye bağlanan, benzin, motorin, LPG, doğalgaz ve Elektrik Zammı karşısında milletin isyanını duymayan; AK parti iktidarının milletimiz nezdinde sonu gelmiştir. Milletimize yapacağı en büyük iyilik bir an evvel millete dönmektir.”