AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın son günlerde tüketime yönelik istihdamı olmayan dükkan açılışları yaptığını belirten İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Ceylan’ın açılışlarda yaptığı konuşmasında ise ‘ekonomimiz iyi mesajı’ vermeye çalıştığını dile getirdi.

Oysaki üretim odaklı, istihdama yönelik bir işletme veya tesis açılışı göremediklerini vurgulayan Bekir Özsaçmacı, yaptığı yazılı açıklamasında şöyle konuştu:

“Kıymetli hemşerilerim; Sizlere tarihi kayıt ve vakaları hatırlatarak açıklamam başlamak istemekteyim. Çok uzak tarihler den de çeşitli örnekleri ileriki günlerde verecek olmam la birlikte yakın tarihimizin kayda geçen durumlarını sizlere tekrar paylaşmak istiyorum o zaman anlaşılacak ki Çorumun kaderiyle nasıl oynanmakta nasıl dalga geçilmektedir.

Hemşerilerim AK Parti iktidarına hiçbir iktidara vermediği kredi ve oy vererek Çorum’un kalkınmasını amaçladı. Bu iktidarın I. Ahmet dönemini hatırlarsanız ‘Türklüğümün hiçbir faydasını görmedim’ diyerek kurduğu cümle ve Çorum adına bir cümle dahi kuramamasını tarihe not düşüp sizlere hatırlatmak istiyorum.

Gelelim günümüze II. Ahmet; nasıl bilirsiniz sevgili hemşerilerim;

Devletin rutin işleri ve olması gereken iş ve işlemler dışında Çorum iline ne gibi bir katkısı olmuştur? Kendinden olmadığını söylediği Sungurlu halkını cezalandırmak dışında ne gibi bir etkinliği olmuştur. II. Ahmet özendiği ikincilik sıfatına layık I. Ahmet’ten ne üstünlüğü olmuştur?

Son günlerde iktidar temsilcileri tüketime yönelik istihdamı olmayan dükkan açılışları yapıp yeni işyerleri açılıyor ve ‘ekonomimiz iyi mesajı’ vermeye çalıştıkları görülmekte oysaki üretim odaklı, istihdama yönelik bir işletme veya tesis açılışı görememekteyiz. Hoş ya olması içinde çaba sarf edilmiyor. Nasıl mı?

En son Sungurlu ilçemizde yeni tesislerin açılması ve binlerce kişinin istihdam edilebileceği bir çalışma yapılmakta ancak ak parti temsilcileri buna mani olarak bölge insanımızın iş yapmasını işsizimizin iş bulmasını istememektedir. Tüm bunlar kamuoyu önünde alenen ve açıkça cereyan etmektedir. Nasıl mı? Canlı yayınlanan Sungurlu belediye meclisi toplantısı bunun açıkça bir örneği olmaktadır.

II. Ahmet ne yapmaya çalışıyorsun? Nereye koşuyorsun? Oda başkanlarını Ankara’ya çağırarak nereye varıyorsun? Odaların, birliklerin işlerine karışarak hangi rantın peşine düşüyorsun? Sungurlumuzun ilerlemesinin önünde durmaya devam edersen 'odalarda ışıksızım' parçasını söyler durusun.

Bak seni buradan uyarıyorum. Sungurlunun, Çorumdan girişinde Vahit Baba var, birde çıkışında Arif Dede var. Sungurlu ile uğraşmaya devam edersen. Vahit babanın tokadı ile kirman gibi dönersin, Arif Dede’nin himmetinde dizlerini döversin.

Şimdi karar ver II. Ahmet, 1691 de tahta geçen II. Ahmet gibimi olmak istersin yoksa AKP’nin I. Ahmet’in devamımı olmak istersin? Bir yıl sonra nasıl anılma işitiyorsan öyle davran. Nihayetinde soracaklar eninde sonunda nasıl bilirsiniz diye!"