‘Geçtiğimiz günde Cumhurbaşkanı yardımcısının şehir şovenizmi ile dolu açıklamalarını hayretler içerisinde gördük’ diyen İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Çorumun hakkını yerken oldukça rahat olan Ak Parti iktidarı ve onun sözcülerinin küçük enişte modeli ile ortalığa salındıklarını vurguladı.

'TUTMAYIN KÜÇÜK ENİŞTEYİ'

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

‘Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi, hem sizleri hem bizleri hem çocuklarımızı hem Türkiye’yi kurumlar olarak yok etme yolunda gidiyor.

Bu sistem ‘tek adam sistemi’, tek bir kişinin iki dudağının arasındaki karar verme mekanizması işte bu kadar güçle bu kadar gayretle seçilen muhtardan başlayarak, milletvekiline; milletvekilinden devam ederek bakanlıklara kadar her alanda itibarsız ve işlevsiz hale getiren bir sistem ile birlikte Tosun Paşa filmindeki "tutmayın küçük enişteyi" repliğinin gerçek olduğunu görüyoruz.

Lambaya püf de… Of deme üf de… Of de püf de bir şey de enişte….

Çorum’un hakkını size yedirmeyeceğiz küçük enişte….

TBMM’nin işlevi ve itibarı ortadan kalkacak’ dedik aynı şey gerçekleşti. Şimdi atanmış bakanlar, atanmış bakan yardımcıları, sarayda oluşan paralel bir hayat.. Dünya sistemine baktığınız zaman bugün gelinen noktada partili cumhurbaşkanlığı işinin Türkiye’ye gerçekten büyük zarar verdiğini ve sarayda mukim olan insanları sizden, bizden, vatandaştan kopardığını gözlerimizle görüyor ve hissediyoruz.

Güçlü, zengin ve mutlu bir Türkiye için; enerjimiz de, kadrolarımız da, çözümlerimiz de hazır. Sadece bir yıl içinde, enflasyonu da, faizi de tek haneye indireceğiz. Sadece bir yıl içinde, milletimize kaybettiği alım gücünü geri vereceğiz. Sadece bir yıl içinde, Türkiye’ye huzuru getireceğiz.

İYİ Parti iktidarında; Türk lirası da değerli olacak, alın teri de değerli olacak, emek de değerli olacak. Bu ülkede, hukuk da olacak, adalet de olacak, liyakat de olacak. Demokrasi olacak, özgürlük olacak, saygı olacak. Hazır olun. Sandık ufukta göründü. Allah’ın izni, milletimizin de, her geçen gün artan desteğiyle, iktidarı devralmamıza, çok az kaldı!İYİ Parti, hakkı yenilen milyonların iktidarı olacak!

İYİ Parti, ezilenlerin iktidarı olacak! İYİ Parti, umutları çalınan gençlerin iktidarı olacak! İYİ Parti, sesleri kısılmaya çalışılan kadınların iktidarı olacak! İYİ Parti, bir başına bırakılan emeklilerin iktidarı olacak! İYİ Parti, fikri hür, vicdanı hür nesillerin iktidarı olacak!

Ez cümle; İYİ Parti, istibdatın sonu, hürriyetin başlangıcı olacak! Bir kişi kaybedecek, 84 milyon kazanacak. Rantçılar gidecek, söz yeniden milletimizin olacak.

Hiç merak etmeyin, güneş yeniden doğacak, Ve Türkiye İYİ Olacak!

Çorum İYİ Olacak.’