Sungurlu TSO Başkanı Behiç Akkaş, göreve gelmeleriyle birlikte OSB’nin yatırım almaya başladığını ifade ederek, “Yıllardır bir türlü hayata geçirilemeyen, üzerinde siyasi hareketler yapan, oy devşirmenin peşinden koşan bir takım çevreler organize sanayi bölgesini harabe bir şekilde, bom boş bırakmışlardı. 2018 yılında Sungurlu esnafı, taciri, iş insanlarının oylarıyla göreve başladık. Sungurlulu iş insanlarını ziyaretler ederek teşvik hibe yatırım programlarını anlattık. Organize sanayi bölgesine yatırım yapmaları konusunda görüşmeler yaptık ve neticesini de alıyoruz. 

“18 FABRİKA İÇİN ARSA TAHSİS EDİLDİ”

Şu anda 3 fabrikamız açılmış, imalata devam ediyor. Diğer 5 fabrikamız temel ve hafriyat çalışmalarını yapıyorlar. 10 fabrikamızda fizibilite ve plan proje aşamasındalar. Toplam da 18 adet fabrikanın arsa tahsisleri yapılmıştır. OSB’de 1 etap sahası dolmak üzere, 18 arsa tahsisi yapıldı. Birkaç tane de müracaat var.

 2. etap sahayı açtık. Bu alana da Savunma Sanayi Mermi Fişek fabrikası için 400 dönüm arsayı tahsis ettik, temel aşamasında çevre güvenlik çitlerini çekiyorlar. İlk aşamada 400-500 kişi istihdam edecek, 2023 yılın en geç Mayıs ayında açılacak.

 2. etap aynı sahada yine Kapsül fabrikası yapılacak, 270 dönüm arsa tahsisini yaptık, sahaların projelerini hazırlıyorlar. Haziran ayı ortalarında temel aşamasında olacak 300-350 kişi istihdam edilecek, 2023 yılı en geç Nisan-Mayıs ayında açılacak.

3. etap açtık 1000 (bin) dönüm arsa, burasının fizibilite ve plan projesi hazırlık aşamasında… 

AHMET AHLATCI İLE GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Barut fabrikası için OSB Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Kaymakam Fatih Görmüş ve ben, Sungurlu OSB’ye yatırım yapması konusunda iş insanı Ahmet Ahlatcı beyle görüştük, görüşmeye de devam edeceğiz. İstediği kadar saha hazır bekliyor. Limit, sınır yok. Yani yetkisi de OSB yönetiminde.

Savunma Sanayi ile ilgili Milli Savunma Bakan Yardımcımız Sayın Muhsin Dere’ye, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri olarak ziyarete gitmiştik. Kendilerinden Sungurlumuza fabrikalar yapılması konusunda destek talep etmiştik. Sayın Milli Savunma Bakan Yardımcımız Muhsin Dere Sungurlu ziyaretinde bizlere fabrika sözü vermişti ve söz yerine getirildi. Getirilmeye de devan ediyor. 

1. Mermi Fişek fabrikası 400 -500 kişi çalışacak

2. Kapsül fabrikası 300-350 kişi çalışacak

3. Gelecek az kaldı, müjde verilecek

4. Gelecek az kaldı, müjde verilecek

“SİYASET DEĞİL, İCRAAT YAPIYORUZ”

Biz siyaset yapmıyoruz, yalan dolan yok ‘SÜT-YOĞURT’ sözü vermiyoruz, icraat yapıyoruz.Hemşerilerimizi Sungurlu Organize Sanayi Bölgesine yatırım yapma konusunda tanıdıkları iş insanlarıyla görüşmelerini, bu insanların bizle irtibat kurmalarını sağlamalarını rica ediyorum.  Çocuklarınız artık iş aramayacak, 2023 yılı Sungurlu’da ‘işsizim’ diyen olmayacak. İnanmayanlar olursa Sungurlu OSB’yi ziyaret edip, neler olup bittiğini sahada çıplak gözle görmelerini istiyorum.” dedi.