Geçtiğimiz günlerde Çorum'da Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımları ile açılışı yapılan Çorum-İskilip Devlet Yolu aralarında Bayat’ın da bulunduğu birçok ilçe için önem taşıyor.

Ulukavak Derneği, “ÇOSTOG” oldu Ulukavak Derneği, “ÇOSTOG” oldu

Çiftlik Pınarı 2. Cadde ile Akşemseddin Caddesi’ni bağlayan yeni İskilip Bağlantı Yolu, Bakan Uraloğlu tarafından törenle açılmıştı.

Kavşağın adı her ne kadar “İskilip Kavşağı” olarak adlandırılsa da kavşaktan İskilip-Bayat-Uğurludağ ve Oğuzlar ilçesi aynı güzegahı kullanacak.

Bayatlılar ise yön levhasında “Bayat” isminin yer almamasına sitem etti.

Bayatlılar, “Değişik zamanlar ve değişik platformlarda Çorum merkezde ilçemizi gösteren yön levhası olmadığı konusu gündeme getirildi. Dışarıdan ilçemize gelen misafirlerin ilçemize gelmesinde sıkıntı yaşanıyordu.

Bu konuda ilçemiz siyasileri bir girişimde bulundular mı bilinmez ama belki yeni açılan kavşakta ilçemizin adı da yön levhasına yazılır diye bekleniyordu.

Geçtiğimiz günlerde yeni kavşak açıldı ama maalesef yeni kavşakta Bayat ve diğer ilçelerin ismi yön levhasında geçmiyor. Adres tarif ederken yine ‘İskilip yoluna döneceksiniz’ demeye devam edeceğiz” şeklinde konuşuyor.