Herkesin hayali olan bayatlamayan poğaçalar artık elinizin altında! Bu tarif ile taze taze poğaçaları evinizde kolayca yapabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Bayatlamayan poğaça yapmanın sırları nelerdir? Bu rehberde, poğaçalarınızın uzun süre taze kalmasını sağlayacak püf noktalarını bulacaksınız. Hazır mısınız?
Taze kalan poğaçalar için en iyi tarifleri mi arıyorsunuz? Bayatlamayan, ağızda dağılan poğaçalar yapmak için ihtiyacınız olan her şey burada!
BAYATLAMAYAN POĞAÇA TARİFİ
MALZEMELER
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta beyazı
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
İç malzemesi için:
150 gram beyaz peynir
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı susam
TARİF
Bir yoğurma kabına; yağ, yoğurt ve yumurta beyazını alıp güzelce karıştırın.
Ardından kabartma tozları, tuz, şeker ve sirkeyi de ilave edip, tekrar karıştırın.
Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hafifçe ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz.
Hazırladığınız hamurdan mandalinadan biraz küçük olacak parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayın ve avucunuzla bastırıp yassılaştırın.
Yassılaştırdığınız hamur parçasının ortasına bir çatalla ezdiğiniz beyaz peynirden biraz koyun.
Kenarlarını birleştirip kapatın ve tekrar yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin.
Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.
Üstlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
Tepsiyi fırından aldıktan sonra ılıklaşmasını bekleyin ve ardından servis edin.
Afiyet olsun.