Projenin amacının, Öğrencilerin öz güven kazanması, yaparak yaşayarak öğrenmesi,kültür bilinci ve dünya görüşünün oluşması. Kültürümüzün bir parçası olarak okçuluğa sahip çıkılması, Velilerle olan iletişimin güçlenmesi. Sorumluluk bilinci ile öğrencilere çeşitli etkinlikler ile okçuluğun tanıtılması. Köy okullarındaki öğrenciler ile etkinlikler yaparak onları okçuluk ile tanıştırmak .Antrenman değişim programı ile il merkezi ve diğer ilçelerde ki okçuluk kulüplerinin antrenmanlarına katılarak farklı öğrenme ortamlarının oluşturulması şeklinde açıklandı.

Bu amaçlar doğrultusunda Yoncalı Köyü İlkokulu’nda ki minik öğrencilere ‘Geleneksel Türk Okçuluğu’ tanıtıldığı, öğrenciler geleneksel yay ile ok atışını deneyimledikleri bilgisi verildi.

Antrenman değişim programı kapsamında Osmancık İlçesi’nde Okçuluk İl Temsilcisi Hakan Tak ‘ın okçuluk antrenmanına katıldılar. Velilerin de işin içine dahil edilmesi için antrenmana davet edilen velilere kendi çocukları tarafından okçuluk eğitimi verildi.

Projenin bundan sonraki aşamasının tüm halkı ,okçuluğa merakı olanları, devlet büyüklerini projeye destek vermeye davet etmek olacağı ve bu doğrultuda her pazartesi saat 17.30 ve 18.30 arasında ok atmak isteyen herkesin okulda eğitim alabileceği açıklandı.