Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programına; Bayat Kaymakamı Mustafa Çelik, Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, kurum amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü burada yaptığı konuşmasında, “Kardeşlerim sözlerime bundan tam beş yıl önce bu gece bu vatan için, bu toprak için, bu bayrak için, bu millet için Şehit olan 251 şehidimizi rahmetle anarak başlamak istiyorum. Ailelerine baş sağlığı diliyorum. Allah onlardan razı olsun. Gazilerimize sağlık, sıhhat diliyorum. Allah onlardan da razı olsun. Eğer ki bu gece beş yıl önce O şehitlerimiz şehadet şerbetini içmeseydi o gazilerimiz gazi olmasaydı biz bugün burada bu toplantıları yapamayacaktık” dedi.

“15 TEMMUZ'DA BİRİLERİ BU MİLLETİN NE KADAR GÜÇLÜ BİR DEVLET OLDUĞUNU UNUTTU”

Başkan Ekrem Ünlü, “O şehitler şehadet şerbetini fitneye, fesata, ayrılıkçıya, teröriste meydan vermedi. İnşallah da vermeyecekler. Terörün iyisi kötüsü olmaz. Teröristin dindarı dindar olmayanı olmaz. PKK neyse FETÖ o. FETÖ ile PKK'nın veya diğer terörist grupların Emir aldığı yerler hepsi aynı. Birinin diğerinden farkı yok. Ama biz millet olarak biz böylem olarak Biz ümmet olarak uyanık olduğumuz müddetçe bu tür terör örgütlerine bu tür fitne yuvalarına meydan vermedik, vermeyeceğiz inşallah. Bizim şehitlerimizin kanı yerde kalmadı kalmayacak inşallah. İstiklal Marşımızda diyor ya şairimiz “Kim bu cennet vatan uğruna olmaz ki feda, Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda? Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.” Bizim için kutsallar vardır. Bu millet için kutsallar vardır. Bu milletin kutsalı önce ay yıldızlı bayrağıdır. Sonra vatanımızdır, devletimizdir, milletimizdir. Bu aziz millettir. Bin yıl önce Malazgirt'te Alparslan bize burayı vatan eyledi. Bin yıl önce bu vatan bin yetmiş bir yılında Malazgirt Meydan Muharebesi'yle Türk'ün vatanı olduktan sonra bu fitne grupları doğru durdular mı? Durmadılar. İstiklal Savaşı'nda, Çanakkale'de yedi düvel, bu milletin üzerine yürüdü. Bizim milletimiz, bizim ecdadımız kanlarıyla, canlarıyla savaştılar ve Çanakkale geçilmez dediler. Yedi düvele Çanakkale'nin geçinemeyeceğini, bu milletin hüküm altına alınamayacağını milli iradesine gem vurulamayacağını gösterdiler. Daha sonra ne oldu? 15 Temmuz'da yine birileri Çanakkale'yi unuttu. Veya bu milletin ne kadar güçlü bir devlet olduğunu, güçlü bir millet olduğunu unuttu ve bu millete gen vurmaya, bu milleti hüküm altına almaya kalktı. Kimle kalktı? Aklını kiraya vermiş olan din kisveti altında olan kişiler. Ama bu millet yine namaz kılanıyla, kılmayanıyla, kulağı küpelisi olanla olmayanla, saçı uzun olanıyla olmayanıyla, hangi fikirde, hangi düşüncede, hangi zihniyette olursa olsun milletin birliği ve beraberliği bekası söz konusu olduğunda bir olacağını, diri olacağını, iri olacağını gösterdi. O günkü terör örgütünün yapacağı kalkışmaya müsaade etmedi” açıklamasında bulundu.

“MEMLEKETİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Ünlü konuşmasında, “Ne yaptı benim kardeşlerim? Ne yaptı benim milletim, gençlerim tankın altına yattı. Ne yaptı? Ne kadar modern silahlarla gelirseniz gelin biz çıplak elimizle bile bu modern silahları durdururuz dedi. Ve bunun en büyük ispatını yaptı. Ve ölümü bir tabirle ölümsüzleştirdi. Allah'ın izniyle bu millet bu bilinçte oldukça bu vatanımızın birliği, beraberliği söz konusu oldukça kimse bizim devletimizi yıkamayacak. Kimse bizi boyunduruk altına alamayacak. Kimse bizim milli irademize hükmedemeyecek. Buna bu millet müsaade etmedi. Bundan sonra da müsaade etmeyecek. Evet kardeşlerim. Bu meydanda beş yıl önce yine sizler vardınız. Her 15 Temmuz'da Allah sizlerden razı olsun. Yine sizler dolduruyorsunuz. Ve doldurmaya da devam edeceksiniz. Hep birlikte devam edeceğiz. Allah bu canı sağ etikçe ben sizlerle her 15 Temmuz akşamı nasıl ki beş yıl önce bu Cumhuriyet Meydanı’nda bu halk tamamen çoluğuyla çocuğuyla yediden yetmişe bu meydanı doldurdu ve bu fitne gruplarına meydan vermediyse, biz her 15 Temmuz'da bu meydanda olarak buna izin vermeyeceğiz inşallah. Ve ben buna en kalbi duygularımla inanıyorum. Bizi yalnız bırakmayacağınıza inanıyorum. Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmayacağımıza inanıyorum. Vatanımızı, milletimizi, devletimizi kim olursa olsun böldürmeyeceğimize inanıyorum. Bu şanlı bayrağı gönderden indirtmeyeceğinize inanıyorum. Gerçekten bu milleti ne kadar anlatsak az. Ama şunu bilmek lazım. Vatanın, memleketin, devletin, milletin birliği, birliği söz konusu olunca hiçbir fikir, hiçbir düşünce, hiçbir şey de ayrılık olmuyor. Allah'a bin kere şükürler olsun bu milletin her zaman bir olmasını diliyor, din olarak, iri olarak, diri olarak memleketimize sahip çıkıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Başkan Ekrem Ünlü son olarak, “Kardeşlerim son söz olarak size şunu söylüyorum. Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet. Bu üsluptan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz inşallah. Kısmet olursa salı günü kurban bayramı. Buradan hepinizin de Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Allah sağlık sıhhat ve huzur versin sizlere inşallah. Çoluğunuz çoluğunuzla çocuğunuzla güzel bayramlar geçirin diyor, hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum” dedi.