Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Sılo Yaylası (Gepişti) kırsalında güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan çatışmada şehit düşen Astsubay Üstçavuş Mehmet Bostancı memleketi Çorum’un Bayat ilçesinde toprağa verildi.
Van’daki askeri törenin ardından askeri uçakla Merzifon’a gönderilen şehit Ast. Üçvş. Bostancı’nın naaşı buradan karayolu ile Bayat ilçesine getirildi. Şehit Astsubay’ın Yozgat’ta bulunan eşi İhsaniye Bostancı ve 3.5 yaşındaki oğlu Çağan da sabah saatlerinde ilçeye geldi. Baba ocağında son kez helallik alındıktan sonra şehit Bostancı’nın cenazesi askeri törenin yapılacağı Cumhuriyet meydanına götürüldü. Cenazenin meydana götürülüşü sırasında binlerce kişi attıkları sloganlarla terör örgütü PKK’ya lanetler yağdırdı. Öte yandan ilçedeki tüm sokak ve evlerde teröre tepki olarak Türk bayrakları ile donatıldı.
Cenaze törenine Çorum Valisi Sabri Başköy, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Sa ğlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Tokat J andarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Garnizon Komutanı J.Kd. Alb. Hakan Saraç, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, MHP İl Başkanı Ercan Daşdan, İlçe Kaymakamı Hakan Şeker ve binlerce vatandaş katıldı.

ANNE-OĞULUN DİYALOĞU YÜREKLERİ DAĞLADI
Cenaze töreni sırasında minik Çağan'ın sözleri törene katılanları ağlattı. Babasının tabutuna bakan Çağan, "Anne babam nerede?” diye sordu. Bunun üzerine şehidin eşi İhsaniye Bostancı, tabutu göstererek "Bak oğlum baban orada" dedi. Babamı göremiyorum anne deyince anne Bostancı, "Bak oğlum orada" diye karşılık verdi.
Anne oğulun bu diyaloğuna şahit olan AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, gözyaşlarını tutamadı.
Öte yandan, ilçede bir evin asılan pankart dikkat çekti. Pankarta yazılan "Bu vatana canımız feda. Şunu bilsinler ki Mehmetçik bitmeyecek. Saygıdeğer paşalar Ne olur buna bulun bir çare" yazısı ile TSK'daki paşalara mesaj gönderildi.
PKK'ya lanet yağan cenaze töreninin ardından şehit Astsubay Bostancı’nın cenazesi ilçe mezarlığında toprağa verildi.

AK PARTİ İL BAŞKANI CEYLAN, GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI
Önceki gün Hakkari’de şehit düşen Astsubay Üstçavuş Mehmet Bostancı’nın cenaze töreni yürekleri parçalarken, Bayat İlçesi’nde düzenlenen törede AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan’ın gözyaşlarını tutamayarak ağladığı görüldü.
Şehidin cenazesi tören alanına geldiğinde şehit yakınlarının konuşmaları ve mahzun bakışları arasında duygulu anlar yaşayan Ceylan, gözyaşlarına hakim olamadı.

ŞEHİT AİLESİ METANETİNİ KORUDU
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi yakınlarında çıkan çatışmada şehit olan 30 yaşındaki Astsubay Üstçavuş Mehmet Bostancı, memleketi Bayat İlçesi'nde 10 bin kişinin katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlanırken, şehit ailesi ise yürek parçalayan acılı durum karşısında metanetini korudu.
Şehidin 75 yaşındaki babası Sadık Bostancı, askerlerin yardımlarıyla ayakta dururken anne Hacer Bostancı (72) ise kadın askerler tarafından sakinleştirildi. Şehidin eşi İhsaniye Bostancı metanetini korurken şehidin oğlu Çağan ise her şeyden habersiz akrabalarının kucağında olup biteni izledi.
Şehidin kardeşleri de cenaze töreni boyunca metanetini korudu. Şehit ailesinin ağlamaması ve acısını yüreğine gömmesi terör örgütü PKK’nın sevindirilmemesi için gönderilen bir mesaj olarak yorumlandı.

BAYATLILARDAN TERÖRE TEPKİ
Bir şehidini daha toprağa veren Bayat halkı, terörü protesto etti.
Dün ilçe meydanında Astsubay Üstçavuş Mehmet Bostancı’nın cenaze töreninde vatandaşlar teröre lanetledi.
İlçe meydanında tüm dükkanların, evlerin, cadde ve sokakların Türk bayraklarıyla donatıldığı görüldü. 
İlçe meydanında cenazeyi bekleyen vatandaşlar çeşitli sloganlarla PKK’ya lanet yağdırdı. 
Tören boyunca, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “şehidim hakkını helal et”, “şehidim sen rahat uyu”, “bir ölür bin doğarız” şeklinde sloganlar atıldı, pankartlar taşındı.