Törende belediye tarafından hizmete alınan Buğday Pazarı ve Atık Su Arıtma Tesisi’nin açılışları gerçekleştirilirken devam eden Devlet Hastanesi, Kunduzlu İçme suyu arıtma ve isale hattı, Millet bahçesi, Dündar Deresi, Güneş Enerji Santrali ve 2 adet halı sahanın yapımı ve ihale süreçleri hakkında da bilgilendirme yapıldı.

Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, AK Parti iktidarında ilçeye 1 milyar liralık yatırım yapıldığını, açılışı yapılan, yapımı devam eden ve ihalesi yapılacak olan belediye ve kamu yatırımlarının toplam maliyetinin ise 61 milyon 850 bin TL olduğunu belirterek, “Bunlar kendiliğinden olmadı. Bunlar AK Parti iktidarı sayesinde oldu. Bunlar mazlumların ve ümmetin umudu dünya lideri cumhurbaşkanımız sayesinde oldu” dedi.

İlçenin en büyük eksiklerinden birisinin Buğday Pazarı olduğunu dile getiren Başkan Ünlü,“Çünkü biz hububat ilçesiyiz. Hububatta örnek, lider olan bir ilçeyiz. Daha önce sebze ve hayvan pazarını yaptık. Şimdiden Buğday pazarını yaparak açılışını gerçekleştiriyoruz. Ticareti ilçenin merkezinde inşa ettik. Küçük ilçelerde ticaret yapılan yerleri yaydığınızda ticaret farklı yerlere yayılıyor. Ancak hepsini ilçe merkezine konuşlandırdığınızda en azından sıcak para da ilçe merkezinde kalıyor. Bu yüzden sebze pazarı, köylü pazarı, buğday pazarı, üst tarafında hayvan pazarını inşa ederek halkımızın hizmetine sunduk. Daha önceki görev yapan belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Atık suları ilçe dışına kadar taşımışlardı. Bizde Atık Su arıtma Tesisi’ni yaparak ilçedeki atık suları arıtarak Bayat çayına veriyoruz. Çevreye duyarlı olmamız lazım. Bundan sonra Bayat Çayı, Kızılırmak ve Karadeniz’i kirletmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Göreve gelmeden önce Bayat’ta yeşil alanları çoğaltacaklarına dair halka söz verdiğini hatırlatan Ünlü, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un geçtiğimiz aylarda Çorum’a yaptığı ziyarette millet bahçesi yapımı için 1 milyon liralık ödenek ayrıldığını hatırlattı. Verilen hibe desteği ile Bayat Devlet Hastanesi’nin alt tarafında bulunan 13 dönümlük alana millet bahçesini inşa etmeye başladıklarını belirten Ünlü, şuanda çalışmaların yüzde 30 oranında tamamlandığını bildirdi.

Bayat Belediyesinin diğer yatırımları hakkında da bilgi veren Başkan Ünlü, “Devlet Hastanemizin yanından Dündar Deresi geçiyor. 40 yıl önce hastanemiz buraya inşa edildiğinden dolayı derede meydana gelen taşkınlar nedeniyle olumsuzluklar yaşanıyordu. Pandemi sürecinde milletvekillerimizin girişimleriyle Dündar Deresi’ne 1 milyon 300 bin lira ayrıldı. Deredeki ıslah çalışmaları tamamlanma noktasına geldi. Belediyeler yatırım yapmak için, hizmet yapmak için nakit ihtiyacı var. Bizim ölçeğimizdeki küçük ilçeler İller Bankası’ndan gelen paylarla bunu yapmaya çalışıyor. 2009 yılında göreve geldiğimizde Kum ocağımızı modernize ettik. Bugün o kum ocağı belediyemizin önemli bir gelir kaynaklarından birisini oluşturuyor. Tarihe bir not daha düşüyoruz. Güneş Enerji Santrali kuruyoruz. Yatırım bedeli 5 milyon 250 bin lira. İhalesini bitirdik. Bir ay içerisinde tamamlanarak hizmete açılacak. Buradan da aylık belediyemize 200 bin lira gelir elde edilecek. GES projesi de tamamlandığında kum ocağı ile birlikte hangi belediye başkanımız göreve gelirse gelsin elinde İller Bankası’ndan gönderilen ödenek kadar ödenek bulunacak. Buda Bayat’a hizmet olarak yatırım olarak dönecek. İlk göreve geldiğimizde halkımızın en büyük isteklerinden birisi Kunduzlu Barajı’nın tamamlanmasıydı. Barajımız tamamlandı 2.5 milyon metreküp su rezervimiz var. Geriye buradaki suyun çeşmelerden akması kalmıştı. İsale hattı ve arıtma tesisinin ihalesi yapılacak. Bu proje tamamlanarak hizmete girdiğinde İlçemizin girişine kesinlikle hazır su almayın. İçmeyin. Sizin çeşmenizden akan su satılan sulardan daha kaliteli diyeceğiz. Gençlerimiz içinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilçemize 2 halı saha yapılacak” şeklinde konuştu.