Bayat Kaymakamı Mustafa Çelik, Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü ve beraberindeki heyetle birlikte Bayat İlçesi Şehit Ömer Halisdemir Camii’nde Mevlid-i Şerif okutuldu. Mevlid-i Şerif programına katılan misafirlere Bayat Belediyesi tarafından ikramda bulunuldu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında Çerkeş Köyü’nde bulunan Demokrasi Şehidi Osman Arslan’ın kabri ve ailesi de ziyaret edildi.

Akşam 21.00’de ise Bayat İlçesi Cumhuriyet Meydanı’nda toplanıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Kuran’ı Kerim Tilaveti, protokol konuşmaları, Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü’nün günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.

Daha sonra, 15 Temmuz hain darbe girişimi hakkındaki sinevizyon ve belgesel gösterimi sunuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Millete Sesleniş Konuşması, Bayat Müftülüğü tarafından düzenlenen ilahi dinletisinin ardından şiir yarışmasında birinci olan eserler okundu ve resim, şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Programda Bayat Müftüsü Mehmet Kapucu tarafından dua edildi.Saat 00:13’te ilçede bulunan tüm camilerden sela okunmasının ardında Sabah Namazına kadar süren 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti ile program son buldu.