Bayat Belediyesi tarafından Ramazan ayında özellikle vatandaşların daha sağlıklı gıda tüketimi açısından fırın ve unlu mamullerin denetimleri gerçekleştirildi.

Bu kapsamda fırın ve tatlı üretimi yapan noktalarda özellikle terazi ve hijyen üzerinde yoğunlaşarak mamullerin daha sağlıklı ve temiz koşullarda üretilmesi için denetim gerçekleştiren ekipler, imalathanelerin mutfaklarına, kullandıkları malzemelerin tarihlerine, ürünlerin gramajlarına, çalışanların kılık kıyafet ve kişisel temizliklerine uyulup uyulmadığı denetlendi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, zabıta ekiplerinin sık sık denetimlerde bulunduğunu belirterek “ Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için önemli. İlçemizde gıda üretimi yapan işletmelere sık sık denetimlerimiz yapılıyor. Şu ana kadar yapılan denetimlerde olumsuz bir durumla karşılaşılmadı. Denetimlerini aralıksız sürdüren ekiplerimiz yaklaşan Ramazan ayı öncesi de gerekli denetimlerini yaptılar ve bundan sonra da sık sık yapacaklar. Zor günler geçirdiğimiz şu günlerde vatandaşlarımızdan isteğim maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları. “ dedi.