Deva Partisi Çorum İl Başkanı Elvan Can Çabuk, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü vesilesiyle yayınladığı mesajında örgütlü, özgür ve bağımsız basın vurgusu yaptı.

Deva Partisi Çorum İl Başkanı Elvan Can Çabuk mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hülâsa bir milletin hedef-i saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir." Mustafa Kemal Atatürk

Üstad Özdemir Asaf’ın ifade ettiği gibi; iyi bir gazete, kendisiyle konuşan ulustur.

Bu ifade basın-medya kuruluşu emekçilerine o kadar büyük anlam ve sorumluluk yüklüyor ki, gerçeğin paha biçilemez varlığını bizlere hatırlatmaları ve onun en değerli hazine olarak sunulması hususunda koca bir görev ifa ediyorlar.

Gazeteciler, bir toplumun gözü, kulağı ve dilidir. Gece-gündüz, tatil-bayram demeden çalışan, büyük bir özveri ve emek harcayarak, toplumu aydınlatmak için adeta bütün zamanını işine adar. Basın mensubu bu görevi yaparken evrensel hukukun standartlarından sapmadan, milletlerin, bireylerin hak ve hürriyetlerine saygı duyarak hareket eder.

Her zaman dile getirdiğim gibi basın özgürlüğü demokratik, aydınlıkçı çağdaş bir toplumun en önemli göstergelerinden birisidir.

Bizlerin de güzel günlere ulaşmak adına acilen örgütlü, bağımsız ve özgür bir basına ihtiyacımız olduğu mühim bir gerçektir.

Basın emekçilerimizin düşüncelerinden dolayı yargılanmadığı, özgür ve barış dolu bir dünya ümidiyle zor şartlarda işlerini büyük özveri ile yapan, bizler gibi kalbi Çorum için atan Çorum için gecesini gündüzüne katan, başta Çorum'umuzun değerli basın mensupları olmak üzere tüm basınımızın "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününü” kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.