Türkiye Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı Tuncay Albayrak, son günlerde, çiftçilerden gelen yoğun şikayet üzerine, Türkiye’nin pek çok bölgesinde çiftçilerin ’Tarımsal Sulama’’ sistemlerinde yaşanan “Bakır Kablo Hırsızlığı” nedeniyle tarımsal üretimi sekteye uğradığını ve ciddi olarak ekonomik mağduriyetler yarattığını dile getirdi.

ÇORUM’DA Kİ HIRSIZLIK ÜRETİMİ DURDURMA NOKTASINA GETİRDİ
Türkiye Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı Tuncay Albayrak açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 
“En son, Çorum ilimizin Ömer Bey, Deliler, Depeköy, Bayat ve Gürcü köylerinde ki tarlalarda Tarımsal Sulama için kurulan, su kuyularına bağlı, elektrik trafolarında peş peşe Bakır Kablo Hırsızlığı yaşanmaktadır ve hırsızlar henüz bulunamamıştır. Çiftçilerimiz maalesef bu durumdan mustariptir.
Çiftçilerimiz, hırsızların ivedilikle bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyorlar.
Yaşanan ‘’Bakır Kablo Hırsızlığı’’ nedeniyle köylerde patates, kuru soğan, sarımsak ve Ayçiçek üretiminin durma noktasına geldiği belirtiliyor.
Türkiye genelinde çiftçilerimizin emek ve alın terlerine göz dikenler, bu şekilde tarımsal üretime sekte vuranlar; bu ülkede Orman ve anız yakanlar kadar suçlu kabul edilmeli, failleri   ivedilikle bulunmalı ve en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.
Hiç kuşkusuz cezaların ağırlaştırılması, caydırıcı olarak hazırlanması, suç oranlarını minimize edecektir. Bu nedenle hiç kimse, çiftçilerimizin emek ve alın terlerine göz dikmemeli, cesaret dahi etmemeli.

TARIM GÜVENLİK YASASI ÇIKMALI
"Sayın Cumhurbaşkanım,
Bu bağlamda, zatı alinizin talimatlarıyla, çiftçilerimizin emek ve alın terlerine zarar verecek her türlü hırsızlığın, en ağır şekilde cezalandırılması yönünde, TBMM’de Tarım Güvenlik Yasası’nın teklif olarak sunulması, kanun olarak çıkartılması ve sayenizde böylesine büyük bir boşluğun giderilmiş olmasını, YERLİ ve MİLLİ üretim yapan çiftçilerimiz adına umut ediyoruz.
Elbette, çiftçilerimizde ‘’İş Güvenliği’ ’kapsamında tarımsal üretim yaptıkları alanlarda, gece görüşlü güvenlik kameraları tedbir maksatlı olarak kurulmalıdır.
Türkiye genelinde bütün Valiliklerin ve emniyet birimlerinin bu kapsamda teyakkuza geçirilmesi, tarımsal alanda mobese  kameralarının artırılması da oldukça önemlidir.
Tarım Güvenlik Yasası'nın TBMM ‘den kanun olarak çıkması ve uygulanması, Türkiye de milyonlarca çiftçilerimizin tabir caizse, yüreğini serinletecek ve derin bir nefes almalarını sağlayacaktır.

Bu ülke hepimizin, başka TÜRKİYE yok!
Milleti yaşat ki Devlet yaşasın!
Paylaşırsak tok oluruz, paylaşmazsak yok oluruz!"