Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ile teşkilat mensuplarının hazır bulunduğu ziyaret sırasında açıklamalar yapan Bakan Karaismailoğlu, 7. Olağan kongrede yeniden il başkanı seçilen Yusuf Ahlatcı’yı tebrik etti.

Konuşmasının büyük bir bölümünde bakanlığın Türkiye genelinde yaptığı hizmetlerden ve yatırımlardan bahseden Bakan Karaismailoğlu, Çorum ile ilgili de yapılan bölünmüş yol ve Kırkdilim tüneliyle ilgili bilgiler verdi.

Çorumluların büyük bir beklentilerinden biri olan Demiryolu konusunda ise Bakan Karaismailoğlu, “Demiryolu projelerini bu sene içinde bitirip, inşallah bundan sonra ihale sürecini yoğun bir şekilde başlatmayı arzuluyoruz” dedi.

Konuşmasını Havaalanı ile ilgili tek bir cümle bile söylemeden tamamlayan Bakan Karaismailoğlu, bir basın mensubunun sorusu üzerine ise, “Ülkemizin her noktasında çok büyük çalışmalarımız var. Hakkari’de de işimiz var, Edirne’de de işimiz var. Ülkemizin her tarafı kıymetli. Çorum’da bizim en kıymetli illerimizden bir tanesi, Çorum’un sorunları, bizim sorunumuzdur. Böyle bir sorun varsa tabi ki çözeceğiz. Planlamalarımız var, görev ve sorumluluklarımız var. Havada, karada, denizde, hatta uzayda pek çok işimiz var. Hepsini program dahilinde sıraya koyup yapacağız. O yüzden hiçbir endişeniz olmasın, Çorum’un derdi bizim derdimizdir” ifadelerini dile getirdi.