Sergi hakkında bilgi veren 4/C sınıf öğretmeni Elif Bahçeci, her milletin kendine özgü bir kültürünün bulunduğunu ve kültürel mirasın nesilden nesile aktarımının milli kültürün korunması açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

Kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasının ise eğitimin ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden Bahçeci, geçmişten günümüze kadar yaşatılmış değerlerimizin gelecekte de var olabilmesi adına öğrencilerimize bu bilincin aşılanması gerektiğini, bu tarz eğitsel faaliyetlerin ise bu anlamda son derece yararlı olduğunu söyleyerek serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sergi kapsamında ayrıca öğrenciler tarafından gerçekleştirilen Anadolu Masalları anlatımları ilgiyle izlenirken, yine 4/C sınıfı öğrencileri tarafından yapılan çini çalışmaları sergilendi. Bunun yanı sıra Çorum’a özgü tarihi ve kültürel zenginlikler de tanıtılarak Çorum Saat Kulesi, Çorum Ulu Camii, Koyunbaba Köprüsü, Çorum Müzesi binası gibi eserler ile UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Hattuşa ve Çorum kültürünün vazgeçilmezlerinden leblebiye özgü, öğrenciler tarafından yapılan resimler de sergilendi. Öğrenci, öğretmen ve velilerin yoğun ilgisinin olduğu sergide katılımcılar, yine geleneksel kültürel ögelerimizden olan Hacivat ve Karagöz figürlerinin altında hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.