Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay himayelerinde Osmancık Belediyesi ve Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile Damatoğlu İlkokulu'nun düzenlediği Bahar Şenliği doyasıya kutlandı.

Damatoğlu İlkokulu ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen Bahar Şenliği programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Osman Duman yaptı. Duman; " Okulumuz 1994 yılında 5 derslik bir ilkokul olarak eğitim öğretime açılmıştır. Daha sonra 2007-2009 eğitim öğretim yılları arasında verilen bir kararı okulumuza ikinci kademe de yapılarak bir ilköğretim haline getirilmiştir. Şimdi de İlkokul ve Ortaokul olarak eğitim öğretim devam etmektedir.

Bu şenlikle amacımız; birlik ve beraberliğimizi geliştirmek, tarihimizin derinliklerinden gelen dayanışma, paylaşma ve yardımlaşma ruhunun yaşadığını göstererek üniversite öğrencilerimiz ile birlikte bu küçük kalplere dokunup onlarla bir bağ kurmalarını ve okul aile iş birliğinin geliştirilmesini sağlamak, veli ve diğer kurumlarımızın desteğini arkamıza alarak eğitim öğretim faaliyetlerine farklı bir boyut kazandırmaktır.

Bu şenlik programının yapılmasında bize destek veren Osmancık Kaymakamımıza, Çorum Belediye Başkanlığına, Osmancık Belediye Başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri ve Müzik Kulübü öğrencilerine, Osmancık KYK Yurt Müdürümüze, Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürü ile öğrencilerine, veli, öğretmen ve öğrencilerimize, köyümüz Muhtarına ve çok kıymetli halkına teşekkür ederim" dedi.

Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, birlik ve beraberliğin pekiştiği böyle programların olmasının son derece mutlu ettiğini belirterek, emeği geçen tüm kurum ve bireylere teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci ise Okul Müdürü, öğretmenler ve öğrencilere emeklerin den dolayı teşekkür ederek, katkılarından dolayı Osmancık Kaymakamlığı, Osmancık Belediye Başkanlığı, Ömer Derindere MYO'na köy Muhtarına ve halkına şükranlarını sundu.

Şenlikte, Okulun Ana sınıfı Öğrencilerinin Hazırlamış Olduğu Gösteri, 1/A Sınıfı Öğrencilerinin Hazırlamış Olduğu Gösteri, 2/A sınıfı Öğrencilerinin Hazırlamış Olduğu Bayrak Şiiri, 3/A sınıfı Öğrencilerinin İstiklal Marşı'nı Okuması, 4/A Sınıfı Öğrencilerinin Bayrak Yarışması, 7/8 A Sınıfı Öğrencilerinin Halay Gösterisi, 1/A Sınıfı Öğrencilerinin Balon Patlatma Yarışması, Ömer Derindere MYO Öğrencilerinin Halat Çekme Yarışması, Ömer Derindere MYO Öğrencilerinin Yumurta Taşıma Yarışması, Ömer Derindere MYO Öğrencilerinin Hazırlamış Olduğu Hediyelerinin Dağıtımı ve Köy halkının emekleri ile hazırlanmış olan Yöresel İkramlar sunuldu.

Ayrıca Osmancık BİST MTAL çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü öğrencileri bahar şenliği programında yüz boyama etkinliği yaparak minik öğrencileri renkli yüzleri ile sevindirdi. Devamında ise Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Kulübü Öğrencilerinin Hazırladığı Konser ile son buldu.

Bahar Şenliği programına, Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Cumhuriyet Savcısı Yunus Dönmez ve İsmet Turgut Gülşen, Osmancık Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Eskiadam, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, Ömer Derindere Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Öğretim Görevlisi Dr. Recep Çakar, AK Parti İlçe Başkanı Şerif Okudan, MHP İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, CHP İlçe Başkanı Sadık Eker, İYi Parti İlçe Başkanı Mustafa Sefer Boyacı, Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Şahiner, Damatoğlu Köyü Muhtarı Alparslan Şahiner, askeri erkân, SKT başkanları, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli vatandaşlar katıldı.

(Selma Çetindere)