Battal, “Bağımsızlık ve özgürlük savaşının fiilen başladığı 19 Mayıs, Türk Ulusunun uyanışı olmuştur.19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde karanlık günlerden, aydınlık günlere ulaştık. 19 Mayıs da tüm dünyaya, Türk Milleti’nin her türlü zorluğu aşabileceğini gösterdik” dedi.

Yunus Battal açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

 “Ülkemiz, büyük bedeller ödenerek kurulmuş, Ulu Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk sayesinde dünyada söz sahibi bir konumda yer almıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde verilen kurtuluş mücadelesinin güç kaynağı milletimizin iradesi olmuştur. Bugünde bu duyguların yaşatılması için hepimize özelliklede Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimize büyük görevler düşmektedir.

Ulu Önderimiz gençlere sonsuz güven duyduğunu göstererek, bu önemli günü biz gençlere armağan etmiştir.  Biz Atatürk’ün evlatları olarak ondan aldığımız emanete, hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan sahip çıkacağız. Deva Partisi ve Deva Partisi Gençleri olarak da her zaman Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda, gösterdiği hedefte yürüyeceğiz, “Bütün ümidim gençliktedir” diyen Atatürk’ümüzü hiçbir zaman yanıltmayacağız.

Başarı için en önemli ölçüt şüphesiz, kendinize güvenmeniz ve çok çalışmanızdır. Bununla birlikte, kendinizi sınırlamadan daima büyük düşünmelisiniz. Öncelikle her türlü kötü alışkanlıklardan uzak olarak, birlik ve beraberliğinizi korumalı, içinde bulunduğumuz dünyanın gittiği istikameti doğru anlayabilmek için, bilgiyi aramalı, araştırmalı ve daha çok okumalısınız.  Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olarak milletimizi çağdaş uygarlık seviyesine taşıyacak olan biz Gençlerimize  güvenimiz sonsuzdur.

Deva Partisi Çorum Teşkilatı olarak; Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm milli mücadele kahramanları, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet, özlem ve saygıyla anıyor ve geleceğimizin teminatı gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarız.”