Çorum'da Yılbaşından bugüne kadar yoğun kar yağışlarının yaşandığı Çorum’da hayvanseverler, bağ ve hobi bahçesi sahipleri can dostlarını yalnız bırakmadı.

Hayvanların aç kalmaması için ellerinden gelen çabayı gösteren hayvanseverler, zaman zaman kar yığınlarını ve kapalı yolları aşarak sevimli dostlarına sahip çıktı.

Çorum’da da çeşitli bölgelerde bağı-bahçesi bulunan vatandaşlar, zorlu koşullara rağmen kedi, köpek ve kümes hayvanları için seferber oldu.

40 KEDİYE, ONLARCA KÖPEĞE BAKIYOR

Çomar Barajı civarında bağı bulunan Ali Çilingir adlı vatandaş, bir kısmı kendisine ait, bir kısmı da sahipsiz olan 40 civarında kediye bakıyor. Her gün kedilerini besleyen ve onların kış koşullarında çaresiz kalmaması için çaba gösteren Ali Çilingir, ayrıca civardaki onlarca köpeğe sahip çıkıyor.

Ali Yılmaz ve Talip Eken isimli vatandaşlar ise zorlu kış koşullarına rağmen kümes hayvanlarını, kedi ve köpekleri çaresiz bırakmadı.

Adı geçen vatandaşlar, kendi imkanları ile temin ettikleri yiyeceklerle, mamalarla onlarca sokak hayvanının imdadına yetişerek taktir edilecek bir davranışa imza attılar.