1—Yaşama hakkının son kullanma tarihi yoktur.

2—Madem bütün partiler ve liderleri çok başarılı, bir daha ki seçimde halkı değiştirelim. Demek ki, halk bu işi beceremiyor!

3—Dün bir iş görüşmesine gittim patron Suriye’li çıktı ve “Yabancı almıyoruz” dedi. Adam haklı…

4—Temel’e “Papağanın neden öldü?” diye sormuşlar. “Evlendim de ondan” demiş. “Seni kıskandığı için mi?” demişler. Temel’de “Yok canım, Fadime konuşmaya başlayınca papağana fırsat düşmedi, kahrından öldü” demiş.

5—KPPS nedir? Kendini parçalasan da seni seçmeyiz. Çünkü adamımız değilsin.

6—Pencereden baktığınızda güneşini esirgemiyorsa gökyüzü sizden, birileri yaşadığınız günlerin bedelini ödediği içindir. (Sabahattin Ali)

7—Dünya nüfusunun yüzde beşini oluşturan Araplar dünyada üretilen silahların yüzde ellisini satın alıyor ve bu silahlarla birbirlerini öldürüyorlar. Sonuç dünyadaki göçmenlerin yüzde altmışı Araplardan oluşuyor. Bu arada ortak düşmanları İsrail’e karşı beddua ederek savaşıyorlar.

8—Adam Haham’a soruyor, “sonsuza dek yaşamak istiyorum, ne yapmam lazım?” Haham, “Evlen”. “Evlenince sonsuza dek yaşar mıyım?” “Hayır, sonsuza dek yaşama arzun kaybolur.”

9—İKİGAİ= Japon’cada yaşlanırken genç kalma sanatı. Japon’lar herkesin İkigaisi olduğuna inanır. Her sabah yataktan kalkmaları için bir sebepleri vardır.

10- Beyin bir donanımdır, herkeste vardır. Akıl bir yazılımdır, herkeste yoktur.

11- Bir ilişkiyi kurtarmak için önce sabır, sonra zekâ, bir kaşık tuz, 10 gram zencefil, bir tutam meyan kökü… Hâlâ okuyor musun? Sirke de koy, sirke!

12- Dedeme “Sana mahalleden Suriye’li bir hatun bulalım” dedim. “Acele etme Ukrayna’da karışık” dedi.

13- Öküzlerin bakmasından şikâyetçiysen, bayramlık tren gibi süslenmeyeceksin bacım!

14- Aslında ben seni olduğun gibi kabul ederim de,sen olmamışsın, sıkıntı orda.

15- Bir Japon karısına demiş ki “Tiki taki”, karısı cevap vermiş,” Kua nini”, Japon üzülerek yanıt vermiş, “Taka anji rediyumba yaku”, karısı ağlayarak cevap vermiş, “mini takumu kakabunda misa mihi”… Yahu sanki bir şey anladın da hâlâ okumaya devam ediyorsun. Sana ne milletin ailevi sırlarından!

16- Sağlık personeline sövenler, dövenler, öldürenler, lütfen hastalandığınızda Veterinere gidin.

17- Allah’tan mal, mülk istedim, sanırım “Mal” kısmını yüksek sesle söyledim. Yağdırıyor kurban olduğum!

18- Annem mesajlarımı gördü, “AMK ne demek? dedi. A’caip, M’erak E’ttim “ demek dedim. Bugün mesaj atmış. “Nerdesin AMK”

19- Bazı kadınlara küpe diye avize takmışlar. Ziyagil yalısının salonu gibi ortalıkta dolanıyorlar.

20- 29 Aralık 2018’de İstanbul’da yaşayan Osmancık’lılar olarak tam kırk Osmancık’lı Kadıköy Saray Muhallebicisinde toplanarak rekor kırmıştık. Sevgili ağabeyimiz Ahmet Çörekçi paşamız trafik yoğunluğu nedeniyle gelememişti.

21-Telefonla 5-6 saat konuşanlar var. “Ne konuşuyorsunuz o kadar?” deyince “dedikodu” demiyor, “havadan sudan” diyor. Ne olmuş, Hidrojenle oksijen ayrılmış mı?

22- Kadın doktora sorar, “Kocam uykusunda sürekli konuşuyor, iyileşmesi için ona ne verebilirim?” Doktor, “ Kocan uyanıkken ona konuşması için fırsat ver.”

23- “Arkadaşlar bu seçimlerde oğluma sakın oy vermeyin. Herkesin oğlu mebus olunca zengin olur, benim oğlan satmadık arazi bırakmadı.

24- Eğitimde Cumhuriyetin kazanımlarını, müfredatı, sınav sistemlerini velhasıl her şeyi değiştirdiniz ama bir okula gidiş saatlerini değiştiremediniz. Çocuklarımız şafak operasyonuna mı, okula mı gidiyor belli değil!

25- Güven ruh gibidir. Terk ettiği bedene asla geri dönmez.

Yaklaşık 21 senedir Çorum Haber ve Osmancık Haber yazılarımı internetten çağdaş, aydın ve kültürel donanımı yüksek 160 okuruma yolluyorum. Pek çoğundan Allah rızası için yılda bir kez olsun geri dönüş alamadığım için şu dörtlüğü yazmıştım.

Bildiğim yerde misiniz, bileyim! / Gördüğüm halde misisiniz, göreyim!

Ara sıra bir iki satır yazın da / Varlığınıza şükredip sevineyim. (Mehmet Özata)

12 Kasım 2021 / Mehmet Özata