Lahana sarması, özellikle kış aylarının favori yemeklerinden biri olarak sofralarımızı süsler. Hem etli hem de zeytinyağlı versiyonlarıyla beğenilen bu lezzet, pratik yapımıyla da dikkat çeker. Lahananın hafif kokusuna rağmen, doğru pişirme teknikleri ile hazırlanan lahana sarması herkesin favorisi olacak.

Dağılmayan Lahana Sarması İçin Malzemeler:

Lahana ve Harcı:

1 adet orta boy lahana
6 su bardağı sıcak su

MasterChef Lebeniye Çorbası tarifi: Lebeniye Çorbası nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası neler? MasterChef Lebeniye Çorbası tarifi: Lebeniye Çorbası nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası neler?

İç Harcı:

1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
200 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 büyük boy domates (rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/4 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Sosu:

3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
1/2 çay kaşığı tuz

Dağılmayan Lahana Sarması Nasıl Yapılır? İşte Tarifi:

hanayı Hazırlayın: Lahananın yapraklarını kare kare kesin. Kaynayan tuzlu suya atarak yaklaşık 5 dakika haşlayın. Fazla suyunu süzdürdüğünüz lahana yaprakları artık sarılmaya hazır hale gelecektir.
İç Harcı Hazırlayın: Kıymayı, pirinci, bulguru, rendelenmiş soğanı, domatesi, salçayı, baharatları ve maydanozu bir kaba alarak güzelce yoğurun. İç harcın daha yumuşak olması için birkaç yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz.
Sarma İşlemi: Hazırladığınız harcı lahana yapraklarının içine koyup sıkı sıkı sarın. Tüm yaprakları bu şekilde sarıp tencereye dizin. Tencerenin zeminine kullanmadığınız lahana yapraklarını sererek sarmaların dibi tutmasını önleyin.
Sosu Hazırlayın: Bir sos tenceresinde zeytinyağı ve salçayı kavurun. Üzerine sıcak su, tuz ve az miktarda şeker ekleyin. Hazırladığınız sosu lahana sarmalarının üzerine gezdirin.
Pişirme: Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte lahana sarmalarını pişirin. Lahanalar yumuşadığında yemeğiniz servise hazırdır.
Afiyet Olsun!