Anadolu Mektebi Yönetim Kurulu Başkanı Prof Dr. Sami Güçlü yaptığı açıklamada, “Karadeniz Bölgesinde gerek bu kapsamda gerek Anadolu Mektebi yazarlarının okumalarını yapan gençleri ve danışman öğretmenlerini bir araya getirmeyi amaçlayan Anadolu Mektebi, Çorum’da 20-23 Kasım 2023 tarihleri arasında bir program gerçekleştirecek.

Bursa'da Yücel Paşmakçı'ya vefa konseri Bursa'da Yücel Paşmakçı'ya vefa konseri

“Türkiye’nin Yüz Yıllık Birikimi Karadeniz Bölge Programı”nda “Âşıklık Geleneği”nin güçlü temsilcilerinden biri olan Âşık Veysel, açılış panelinin konusu olmuştur. 21 Kasım 2023 Salı günü saat 10.00’da Devlet Tiyatro Salonunda icra edilecek Âşık Veysel panelinin değerlendirme konuşmacısı Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özer Şenödeyici’dir.

14 farklı şehirden 14 öğretmen, 38 lise ve üniversite öğrencisinin katılacağı programın açılış toplantısı; 20 Kasım 2023 Pazartesi günü saat 19.00’da Öğretmenevi toplantı Salonu’nda Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’ün katılımları ile gerçekleşecektir” dedi.

Program, 21 Kasım 2023 Salı günü yapılacak eş zamanlı okul panelleri ile devam ederken bu panellerde de Mustafa Kutlu, Cengiz Aytmatov, Mehmet Akif Ersoy’un anlatımlarına yer verilecek.

“Türkiye’nin Yüz Yıllık Birikimi Karadeniz Bölge Programı”nın kapanış paneli ise Mevlana konulu olup 22 Kasım 2023 Çarşamba günü Çorum Hitit Üniversitesi Ethem Erkoç Konferans Salonunda yapılacak.

Programda, Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sergilenecek Âşık Veysel tiyatrosu ve Çorum Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından icra edilecek konser ile kültür gezisi ile sona erecek.