İlk şiir kitabı olan 'Ozanın Dili' adlı şiir kitabının ardından ikincisi 'Aşık Abbas Balcı Şiirleri' ile okuyucularına buluşturdu.

Aşık Abbas Balcı, 1952 yılında Çorum ili Osmancık ilçesi Ayva köyünde doğdu. Molla Mustafa'nın torunu, Ömer Balcı'nın ortanca oğludur. Annesi Fatma, Dikenli Köyü Kibirler Mahallesi'nden, Ali'nin kızıdır.

Çocukluğu kendi köyünde geçmiştir . İlkokulu köyünde okudu. Ailesi ilkokul sonrası kahveci çıraklığı ve ardından berber çıraklığına verdi. Küçük yaşlardan itibaren saza ve söze meraklıydı . Zamanla türküler deyişler çalıp söyledi. Bir berber ustası olduğu kadar iyi bir saz ve deyiş ustası oldu. Yazmış olduğu Doğaçlama şiirlerini türküleştirdi. Türkülerini "Dost Abbasi” mahlası ile kasetlere okudu.

Askerlik hayatı 1972 yılında başladı ve askerlik yaşamında da mesleğinin yanında sazıyla sözüyle çeşitli etkinliklerde görev aldı. Komutanlarının teşvikiyle girdiği bir şiir yarışmasında cumhuriyet adlı şiiriyle üçüncülük elde etti.

Askerden sonra Ankara Çankaya'da kuaförlük mesleğini sürdürdü. Saz ve sözle yaptığı çalışmaların ürünü olarak 1974'te Almanya'da “Minareci Kaset” firması ile "İşte Gel Oldu Bize" adlı kasetini çıkardı. 1976'da kendi köyünden Sadık Polat'ın kızı Miyase hanım ile evlendi.

1980 yılında Çorum - Dodurga Türkiye Kömür İşletmeleri kurumunda işe başladı. 1986 yılında Yatağan GELİ işletmelerine atandı. O tarihten itibaren Muğla'nın Bayır Beldesinde yaşamaktadır.

Genç yaşlarından başlayan üretkenliğinin sonucu beş kaset çıkardı, iki cd ve bir albüm çalışması yaptı. Bunun dışında "Ozanın Dili” adlı şiir kitabını da yayımladı.

Sanat çalışmalarını Muğla başta olmak üzere, yurdun değişik illerinde de sürdürdü. Birçok ulusal - yerel televizyon ve radyo programlarına davet edildi, kendi eserlerini çalıp söyledi.

İki oğlu bir kızı burda doğup büyüdü. Altı torunu var.

Halk Ozanı Aşık Abbas Balcı, eşi Miyase hanıma ithafen yayım ladığı şiir kitabı ile ilgili duygularını belirten şiirlerle ifade etti.

Hemşerimiz Gül yüzlüm Miyase'me ye hitaben hazırlamış olduğu ikinci şiir kitabı 'Aşık Abbas Balcı Şiirleri' eserini, Osmancık Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Selma Çetindere'ye hediye etti. Osmancıklı hemşerimizin sanat hayatında başarılar dileriz.