Aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları sonrasında asgari ücrete görülmemiş bir zam yapılarak maaşlarda yüzde 50'nin üzerinde artış yapılmıştı.

Asgari ücret 2022 yılı için net olarak 4 bin 253 lira 40 kuruş olarak belirlenmişti. Ancak enflasyon rakamlarının ilk 5 ayda yüzde 70’i geçmesiyle alım gücü düşen vatandaşın asgari ücrete ikinci bir zam yapılması konusunda beklentisi oluşmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘talimat verdim’ diyerek yapılacak zammın kesinliğe kavuşmasıyla gözler yapılacak açıklamalara çevrildi.

Merakla beklenen asgari ücret artışı bugün belli oluyor. Komisyonun çalışmalarını tamamlamasının ardından yeni rakam bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

6 bin 391 lira talebi

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretlinin merakla beklediği asgari ücrette ara zam için Türk-İş net 6 bin 391 liranın altında kalmamasını isterken, işveren kesimini temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ise işletmelerin içerinde bulunduğu koşulların da göz önünde bulundurularak dengeli bir artış yapılmasını istiyor.

Bu arada Resmi Gazete’de yapılan değişiklikle asgari ücrete yapılacak ara zam temmuz ayı itibarıyla yürürlüğe girecek.