Mevcut iktidar tarafından 2022 yılı için 1,75 trilyon gider, 1,47 trilyon gelir, enflasyonun yüzde 9,80, dolar kurunun da 9,25 TL öngörüldüğünü ifade eden Barış Coşgunsu, geldiğimiz noktada ek bütçenin talep edildiğini kaydetti.
Cumhurbaşkanının yapmış olduğu bütçenin tanınmaz hale geldiğini savunan Coşgunsu, “Cumhurbaşkanı ve ekibi için zorlu bir dönem başladı. Hem enflasyonu olabildiği kadar az çıkarttırıp memura, emekliye ve çalışana olabilecek en az artışı yapmak. 2022 bütçesinde 1 trilyon 470 milyar gelir toplandı ama hükümetin safsata ekonomi politikalarından dolayı yetmedi. 
84 milyon vatandaştan toplanan bu paralar 1 milyon KKM hesap sahibine, kur garantili KÖİ projeleri ile yandaş müteahhide, ‘faiz sebep, enflasyon sonuçtur’ teoremi yüzünden kontrol edemedikleri döviz nedeni ile doğalgaz ve elektrik sübvansiyonları ve itibardan hiç bir zaman yapmadıkları tasarruf nedeni ile vatandaşın bin bir zorlukla ödediği vergiler buhar oldu gitti” dedi.
Yeni yapmış oldukları ek bütçede istedikleri bütçe toplamının da 1 trilyon 80 milyar TL olduğunu dile getiren Barış Coşgunsu, “Ve bu gelirin tamamı vergiler ile toplanacak. Birçok üründe vergi artışlarına gidilecek. Enflasyonun yükselmesi, ürün fiyat artışları ile birlikte vergide de artışa sebep olduğu için enflasyonun önü biraz daha açılacak.
Elektrik dağıtım şirketleri yüzde 50 zam istiyor. Tütün, alkol, akaryakıt ve birçok üründe ÖTV'ler hiç olmadığı kadar yüksek seviyede olmasına rağmen Temmuz ayından itibaren ek bütçenin yükü ile birlikte ülkede zam yağmuru başlayacak” diye konuştu.
Bu bütçeden memura, emekliye ve çalışana müjde diye yine sabır ile acı reçetenin çıkacağını ifade eden Coşgunsu, “Sayın Cumhurbaşkanı göreceksiniz seçim sathı mailine girildiğinde bugün çiftçisi ve vatandaşı için yapmadığı vergi indirimlerini oy için önce akaryakıt olmak üzere birçok üründe indirime giderek hamd olsun yine biz yaptık diyecek.
Bugün AKP milletvekillerinin ve yandaşların ‘ülkemizde sıkıntılar var ama bu sıkıntıları çözerse yine Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan çözer’ lafları da yine ekonomi politikalarındaki gibi safsatadan ibarettir. Madem çözebilecek bilgin var, zaten Bakanlıklar, Merkez Bankası, TÜİK ve devletin bütün gücü senin elinde, neden bu aziz milleti enflasyon altında ezdiriyorsun. En milli değerlerimizden biri olan Türk Lirasını pul ettin, neden çarşı pazar her yer ekonomik olarak yangın yeri?” diye sordu.
AKP hükümetinin ve zihniyetinin artık ömrünü tamamladığını belirten Barış Coşgunsu, yaptığı yazılı açıklamasının devamında şunları söyledi: “Artık sadece muhalefet değil, vatandaş da erken seçim istiyor. Artık AKP hükümeti ve yandaşlarının seçim yarışı da sadece muhalefet ile değil, sandıkta bizzat fahiş enflasyon ve safsata ekonomi politikaları ile inim inim inlettikleri aziz milletimiz ile olacaktır.
Dünyada yaşanan pandemi ve savaşların etkisi ile enerji ve gıda fiyatlarındaki artış dünyanın hiç bir yerinde 2 katına çıkmazken, bizde fiyatlar artık yüzde ile değil 3 katı, 4 katı, 5 katı arttı diye ifade ediyoruz. Bu artışların 1 misli dünyanın da yaşamış oluğu enerji ve ekonomik krizin de etkisiyle oluyorsa kalan 3 misli, 4misli artışlar bizzat hükümetin safsata ekonomi politikalarının sonucunda olmaktadır. Bugün dünyanın en çok faiz ödeyen ülkesi Türkiye’dir.
Gelecek Partisi Lideri Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu öncülüğünde ve ehliyetli, liyakatli bu işin ehli olan ekonomi kurmayları ile ekonomimiz üzerinde oluşan bu AKP’nin yaratmış olduğu 3-4 kat fiyat artışlarına yol açan köpüğü alacak, yine bu yaşadığımız ekonomik buhran öncesindeki tek haneli akaryakıt, tek haneli enflasyon dönemlerine ülkemizi ilk bir yıl içerisinde getireceğiz. 
Vatandaşlarımızın GSMH'den eşit şekilde pay alacağı, güçlü ve müreffeh bir Türkiye hayal değil, 84 milyon  Türkiye Cumhuriyeti  vatandaşının bir hakkıdır. İnsan onurunun yüceltileceği, artık bizim emeklimizin, memurumuzun ve çalışanımızda dünyayı gezebilecek alım gücüne sahip olacağı günlerin geleceğinden hiç bir vatandaşımızın şüphesi olmasın.  Türkiye'de Gelecek var.”