Türkiye genelinde 18 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen, birinci ara tatilin ardından bugün yeniden sınıflara döndü. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda 10-14 Kasım arasında uygulanan ara tatil resmen biterken sabah saatlerinden itibaren tüm şehirlerde okullar hareketlendi. Birinci dönem, MEB takvimine göre 16 Ocak’ta sona erecek.

Ara tatilin ardından başlayan bu yeni haftada okul bahçelerinde erken saatlerden itibaren yoğunluk oluştu. Öğrencilerin dönüşüyle birlikte ders programı ve günlük rutinler kaldığı yerden yeniden işlemeye başladı.

Öğretmenler Mesleki Gelişim Programlarını Tamamlayarak Derslere Döndü

Birinci ara tatil boyunca öğretmenler mesleki gelişim eğitimlerini çevrim içi olarak sürdürdü. MEB’in planladığı dijital eğitim programı, tüm branşlarda güncel yöntemlerin ve öğretim tekniklerinin ele alındığı bir içerikle tamamlandı. Bugün itibarıyla öğretmenler yeniden sınıflarda öğrencileriyle buluştu.

Öğrenciler ise ara tatilin Atatürk Haftası ile çakışması nedeniyle 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliklerine katıldı. Ülke genelinde binlerce fidanın toprakla buluştuğu programlar, tatil döneminin önemli etkinlikleri arasında yer aldı.

Birinci Dönem 16 Ocak’ta Sona Erecek

Dersler bugün itibarıyla kaldığı yerden devam ederken gözler MEB’in akademik takviminde. Birinci dönem 16 Ocak 2026’da tamamlanacak. Ardından öğrencileri 19-30 Ocak tarihleri arasında uygulanacak yarıyıl tatili bekliyor.

Çorum RAM’dan öğrencilere “Akran Nezaketi” etkinliği
Çorum RAM’dan öğrencilere “Akran Nezaketi” etkinliği
İçeriği Görüntüle

Bu süreçte okullarda sınav takvimleri, proje teslim tarihleri ve dönem sonu hazırlıkları gündeme gelirken, tatil sonrası yoğunlaşan öğretim süreci bugün itibarıyla yeniden başlamış oldu.

İkinci Dönem ve Ara Tatil Tarihleri Belli

Yarıyıl tatilinin ardından ikinci dönem 2 Şubat 2026’da başlayacak ve 26 Haziran 2026’da sona erecek. Bu dönemde öğrenciler bir kez daha kısa bir mola verecek. İkinci ara tatil, 16-20 Mart 2026 tarihleri arasında uygulanacak.

Yeni haftanın ilk gününde okulların tamamen açılmasıyla birlikte eğitim öğretim yılı yeniden hız kazandı. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler için yoğun bir dönem resmen başlamış durumda.

Muhabir: Haber Merkezi