Sadece yandaş medya ve gazeteler değil, muhalifler de sustu. Zaten şok olmalarına şaşırmıyorum. Yıllardır Kürtlerin lideri olarak kakalanan bu korkağın, köşeye sıkıştığında ne kadar alçalacağını ancak ortalama zekanın altında olanlar tahmin edemezdi. Doğrusu ben hiç şaşırmadım, tam da yıllardır okuduğumuz, bildiğimiz gibiydi. Zaten o psikopat suratın altından başka da bir nesne çıkamazdı. 
Aydınlık gazetesi ve Ulusal kanal yayınlarıyla ortaya çıkan Apo’nun sorgudaki görüntüleri, yıllardır Kürtlerin iliğine kadar nasıl kullanıldığının, aşağılandığının ve ölümlere atıldığının canlı bir belgesiydi. Diyelim ki adam korktuğu için böyle konuşmuş. İyi de lider olan hiç kimse, iliklerine kadar işkence bile yapılsa yolundan dönmez. Şayet doğru bir yolu, gayesi ve sırtında taşıdığı binlerce insan varsa, ölümü çoktan göze almıştır. 
Ancak ABD’nin yıllarca beslediği ve lider diye Kürtlere kakalanan Apo isimli baş terörist, çıka çıka korkak, kaypak, sinsi ve kendi insanlarını sırtından vuran bir herif çıktı. Cem ERSEVER’in kitapları okunursa zaten bu adamın dağlarda küçük yaştaki Kürt kızlara nasıl tecavüz ettiği, bu kızların resim ve ifadeleriyle görülecektir. Kendisi saray yavrusu evlerde yaşarken Kürt gençleri nasıl ölmeye ve öldürmeye zorladığı, pek çoğunun kendi emriyle nasıl infaz edildiği anlaşılacaktır. Zaten Apo’yu yakından tanıyan pek çok aşiret de bu kişilik bozukluğu nedeniyle kendisine ve PKK’ya cephe almıştır: Güvenilmez ve dengesiz bir kişilik…
Gerçek şudur ki ABD ve İngiltere gibi emperyalist devletler, hiçbir zaman akıllı adamları kullanmazlar, taşeron hammaddesi olarak işte böyle tipleri, cahil veya problemli gençlere yuttururlar.
CUMHURİYET yazmadı, SÖZCÜ yazmadı, YURT yazmadı. HALK TV ana haberlerde vermedi. Köşe yazarlarından çıt yok. Bunlar güya muhalif basın ve yayın organları. Benim de en sık alıp okuduğum gazeteler ve izlediğim kanallardan biri. Ancak ben de buna şaşırdım. Bu kadar önemli bir habere neden yer verilmez? Nerede o eski TV kanalları ya da programcılar kendi kendime? Eskiden olsa eminim birinci gündem maddesiydi. Apo’nun bu rezil videoları sabah-akşam gösterilir, herkes bunu konuşurdu. 12 yıl önce olsaydı bütün bunlar, bu teröristin gerçek kişiliğini halka göstermek adına, devletimizin eline geçen bu fırsat mutlaka kullanılırdı. 
Yaşar OKUYAN’ı gönülden kutluyorum bu arada. HALK TV değinmese de bu meseleye, kendisi yine bu kanalda BAKAN BAKANA programının ekip başı olarak konuyu gündeme aldı ve her zamanki gibi cesaretinden ödün vermedi. Demek ki bu ülke Yaşar OKUYAN gibi bakanları da gördü, yine onun gibi cesur yürek Rifat SERDAROĞLU gibi bakanları da… 
Konuyu görmezden gelenlere, “ılımlı PKK açılımı” yapanlara, çözüm masalıyla kendi topraklarını gözden çıkaranlara ve bunlara susanlara da yazıklar olsun! Tayyip’in “iktidar yandaşı” medyasına karşı, sizinkiler de “muhalefet yandaşı” olur ancak. Böylesine bir habere 2 dakika bile ana haber bültenlerinde yer vermeyen, gazetelerine taşımayanlara başka ne denir?
Seçimlerden önce BDP’den üç-beş oy devşireceğini düşünenler de avuçlarını yalar ancak. Adamlar Güneydoğudaki sandıkların oylarını yıllardır PKK’nın kalaşnikofuyla esir almış zaten. Sana oradan ancak öpücük çıkar, hem de Kandil patentli. Sen anca Başbakan’ın akıl almaz polemiklerine cevap yetiştireceğim diye uğraş…
Bu arada haber neymiş, gündem neymiş bak bakalım:
Ayağının altındaki Anadolu topraklarını kaydırıyorlar farkında mısın? 
Hilmioğlu’na kefen biçtiler farkında mısın? Öyle mırıltılı sesler yetmiyor hapisten çıkarmaya…
Geçen cumartesi internet yasağını protesto eden gençlerin gözlerini çıkardılar gene, farkında mısın? Başbakan’ın azarlayıp emir verdiği Haber Türk’ün yöneticisi Fatih Saraç denilen adamın dedeleri ATATÜRK düşmanı, İngiliz işbirlikçisi çıktı, bunu da Sözcü’de yazmaya başlayan Soner YAÇIN bulup çıkardı, okudun mu?
Muhalefetini satır aralarında, masal okur gibi söylemeni değil, meydanları inletmeni bekliyor vatandaş…
İyi valla, muhalefeti köşelerden yazarlar yapsın: Nihat GENÇ yapsın, Yaşar OKUYAN yapsın, Yaşar Nuri ÖZTÜRK yapsın, Rifat SERDAROĞLU yapsın, Yılmaz ÖZDİL yapsın..
Sanatçılar yapsın: Levent KIRCA yapsın, Müjdat GEZEN yapsın, hatta İstanbul Caz Orkestrası yapsın…
Silivri’den kitap yazanlar yapsın: İlker BAŞBUĞ yapsın, Doğu PERİNÇEK yapsın, Tuncay ÖZKAN yapsın…
TBB başkanı Metin FEYZİOĞLU ile İBB başkanı Ümit KOCASAKAL ya da tutuklu tek milletvekili olarak kalıveren Engin ALAN yapsın mesela…
Sen de hazır oylara kon, değil mi?