Çorum'un köklü bir geçmişe sahip olan İskilip ilçesindeki tarihi ve kültürel değerlerin turizme kazandırılması kapsamında bir turizm haritasının oluşturulması için çalışma başlatıldı.
İskilip ilçesindeki tarihi ve kültürel değerlerin turizme kazandırılarak yurt içinde ve yurt dışında tanıtılması için çalışmalar devam ediyor. Turizm faaliyetleri kapsamında Vali Nurullah Çakır öncülüğünde İskilip Kaymakamlığı ve Belediyesinin destekleriyle Ankara'dan İskilip'e uzanan bir turizm haritasının oluşturulması için çalışma başlatıldı. Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere İskilip’e gelen Vali Nurullah Çakır, ilçedeki turizm potansiyelinin değerlendirilerek tanıtlaması noktasında hazırlanan projeleri onur verici olduğunu ifade ederek, yeni projeler beklediğini söyledi. Çakır, "Projelere bakıldığında özellikle gastronomik ürünler temel alınarak hazırlanıyor. Turizmi geliştirme çalışmaları kapsamında Ankara'dan başlayarak İskilip ve Oğuzlar'ı da içine alacak bir şekilde Kızılırmak havzasında yapılabileceklerle ilgili projeler geliştirmek istiyoruz. Amacımız Ankara çıkışlı, İskilip'e uzanan bir turizm geliştirme haritası oluşturmak. Nihayetinde İskilip turizmini geliştirmek için çalışmalar hızla devam ediyor" dedi.
Restorasyon çalışmalarını da yakından takip ettiğini söyleyen Vali Çakır, İskilip'te tarihi dokunun korunarak gelecek nesillere aktarılması adına güzel işler yapıldığını ifade etti.