Bulut, Çorum amatör futbol camiasının malumu üzerine 2023-2024 futbol sezonunun çok ilginç gelişmelere sahne olduğunu söyledi.

Gülabibeyspor yönetimi olarak baştan beri söyledikleri gibi Çorum futbolunu üst düzey noktalara taşımak üzere yola çıktıklarını hatırlatan Niyazi Bulut, sezon başı planlamasını da bu doğrultuda yaptıklarını, sahada mücadele edecek bir kadro kurduklarını ve bunda da oldukça başarılı olduklarını ifade etti.

Çorum amatörün de tuhaf ve tarif edilemez bir yapıyla karşı karşıya kalabileceklerini hesap edemediklerini dile getiren Niyazi Bulut, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Sezon planlamamız içerisinde bulunmayan bu itici yapıyla da mücadele edebiliriz. Ancak bu tarifi olmayan ve kazanmak adına her yolu mubah sayan bu tuhaf yapının içerisine tarafsız kalmak zorunda olan bazı isimler de girmiş vaziyette. Öyle ki, başka şehrimizle hiç alakası olmayan bir kamu kuruluşunun il müdürü bile olaya dahil olmuştur. Şehrin hangi katmanlarından beslendiğini anlamadığımız bu yapıyla malum il müdürünün ne tür bir çıkar ilişkisi vardır?

Zira malum il müdürü Amatör Futbol Disiplin Kurulu'na intikal etmiş bir olay için Ankara'da yaşayan bir bürokratı neden 6 defa arama ihtiyacı duymaktadır?

Futbol İl Temsilciliği'nin de içinde olduğu ve ligde rakip olduğumuz bazı takımların antrenörlerinden oluşan bu itici yapıya bir de başka bir ilin il müdürünün karışmasına şaşırmayı çok isterdik.

Konya Büyükşehir Belediyespor hentbolda Play-off’a kaldı Konya Büyükşehir Belediyespor hentbolda Play-off’a kaldı

Ancak şaşırmak bir yana,bu kirli yapının emeline varmak adına devreye kimleri sokacağını beklemedeyiz.

Gelinen süreçte devlet görevlilerini bile bu sürece dahil eden tuhaf yapılanma tahkime gitmiş bir olayı kendi lehlerine çevirmek adına kaç devlet görevlisini daha devreye sokacak işte onu bilemiyoruz.

2023-2024 sezonunun sonu nasıl biter bilmiyoruz.

Bildiğimiz tek şey var, o da ne yaparsanız yapın Çorum'da bu yapıyı yenmek çok zor.

Çünkü istediklerini alabilmek adına devreye başka illerden birilerini bile almaktan çekinmeyen bu yapıyla baş edebilmek için arkanızda devlet olması lazım.

Ancak bizim ne böyle bir gücümüz, ne de böyle bir niyetimiz var.

Bu sezon sahada kazanamadık, ama bu yapıya sürekli piyon olacağımız anlamına gelmez.”