Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Ardından Kaymakam Fatih Görmüş, muhtarlara bir konuşma yaparak, devlet olarak her zaman yanlarında olduklarını belirtti. Muhtarların talep ve isteklerini dinleyen Görmüş, yeni seçilen il genel meclisi üyeleri ve muhtarlara başarılar dileyerek ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulundu.
Ardından Divan Kaymakam Fatih Görmüş Başkanlığında, Büyükincesu Köyü Muhtarı Serkan Çağaldoğan, Gülderesi Köyü Muhtarı Aydın Körpe’den oluştu. Toplantıda bir yıl süreyle görev yapacak 2 İl Genel Meclis Üyesi ve 2 Köy Muhtarı, Sungurlu Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Üyeliği görevine seçildi. 
AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Alaettin Tosundereoğlu ve Mehmet Kaplan ve Aşağı Fındıklı Köyü Muhtarı Rıfat Girişginoğlu ile Yeşilova Köyü Muhtarı Hüsamettin Gökekin encümenliğe seçildi. 
Toplantı sonunda İlçe Sağlık Müdürü Erman Zengin, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Kene Hastalığı hakkında muhtarlara bilgiler verdi. Ayrıca broşür dağıtıldı.