Darbe girişiminin 6. yıl dönümünde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü programı Alaca'da ilk günkü ruhla anıldı. Gün boyunca süren program akşam saatlerinde Cumhuriyet  Meydanında devam etti.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, Kur-an'ı Kerim tilaveti, 15 Temmuz belgeselleri, Alaca Kaymakamı Hicabi Aytemür ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu'nun konuşmalarının ardından "Türkiye Aşkına" temalı kompozisyon ve resim sergisinde dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdimi, ilahiler, ezgiler ve kahramanlık türküleri ile devam etti.

Aziz şehitlerin ruhuna okunan duaların ardından 00.13 de ilçe genelinde okunan selalarla sona erdi. Programa Kaymakam Hicabi Aytemür, Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Cumhuriyet Savcısı Hanife Güldemir, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, il genel meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİTLERİN KABİRLERİ ZİYARET EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında şehitlerin kabirleri ziyaret edildi. Ziyarete Kaymakam Hicabi Aytemür, Belediye Başkanımız Halil İbrahim Şaltu, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri katıldı. Şehitlikte Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi.

15 TEMMUZ GAZİLERİ ZİYARET EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında 15 Temmuz Gazileri Mustafa Çağır ve Salih Kuran ile Kore Gazisi Hüseyin Emiroğlu ziyaret edildi. Ziyarete Kaymakam Hicabi Aytemür, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu ve daire amirleri katıldı.

15 TEMMUZ SERGİSİ BEĞENİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında öğrencilerin el emeği ile yapmış oldukları '15 Temmuz' konulu resim sergisi açılışı yapıldı.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen açılışa, Kaymakam Hicabi Aytemür, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sergiyi gezen ve tek tek inceleyen Kaymakam Aytemür ve Belediye Başkanı Şaltu, Cumhuriyet Meydanına konulan 15 Temmuz anı defterini de imzaladı.

(Ebru Çalık)