Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Üretimini yapmakta oldukları ekmeklerin en iyi şekilde halkımıza sunmak için hizmet veren işletme sahiplerine gerekli uyarılar yapılanmaktadır ve yapılmıştır. Pandemi döneminde daha hassas olmaları, hijyen kurallarına ve ekmek gramajlarına gereğinden daha fazla önem vermeleri konusunda ikazlar yapılmıştır. 
Ramazan dolayısıyla ekmek fırınlarında denetimlerini arttıran zabıta müdürlüğü ekiplerimiz, standartlara uymayan işletmelere uyarılarda bulundu” denildi. 
Ekmek fabrikaları ve pide fırınlarında denetim yapan ekipler, vatandaşların gıda ürünlerini daha sağlıklı bir şekilde tüketmeleri için yıl boyunca sürdürdükleri hijyen ve gramaj denetimlerine Ramazan ayı boyunca da devam ettirecekler.