SGK İl Müdürü Ayhan Yürüyen, Torba Yasa kapsamında çıkarılan 6111 sayılı yasanın başvuru süresinin uzatıldığını hatırlattı ve geç kalanların bu kez fırsatı kaçırmamalarının yararlarına olacağını ifade etti.
Yürüyen, dün yaptığı yazılı açıklamada 6111 sayılı kanun kapsamında getirilen prim ödeme kolaylığından faydalanmak isteyen vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ve İlçe Merkez Müdürlüklerine yoğun başvurularının devam ettiğini belirterek, “Yeniden yapılandırma başvuru süresi ve Kurumumuz alacakları yönünden ödeme süresi 2011 Mayıs ayında sona erecek olanların ilk taksit ödeme süresi bir ay uzatılmıştır. Kapsama giren alacaklar için son başvuru süresi, 31 Mayıs 2011 tarihine kadar ve Kurumumuz alacakları yönünden ilk taksit ödeme süresi 2011 Mayıs ayında sona erecek olanların ödeme süresi 30 Haziran 2011 tarihine kadar uzatılmıştır” dedi.
Açıklama şöyle:
“Devam etmekte olan başvuru yoğunluğunda, SGK ile Ziraat Bankası arasında imzalanan prim borçlarının ödenmesinin kolaylaştırılmasına yönelik protokolün önemli bir rolü olduğu yapılandırmanın başladığı günden itibaren, değişik kalemlerdeki işveren borçlarından 14727 başvuru sonucu 66 milyon 200 bin lira borç yapılandırılmıştır.
Muhtarlar ile Kendi Nam ve Hesabına Bağımsız çalışan 4/1-b (1479) sigortalılarından 4215 başvuru sonucu 45 milyon lira oldu. Tarımsal Faaliyette bulunan 4/1-b (2926) sigortalılarından 4751 başvuru sonucu 28 milyon lira oldu. SGDP Borçları için başvuruda bulunan 4/1-b sigortalılarından 755 başvuru sonucu 4 milyon lira oldu. İsteğe Bağlı (4/1-a ve 4/1-b) sigortalılarından 173 başvuruya karşılık 1 milyon 369 bin lira borç yapılandırılmıştır. 
Toplam 4/a işverenlerimizden 66 milyon 200 bin lira 4/b sigortalılarımızdan 79 milyon lira olmak üzere toplam 145 milyon lira yapılandırılmıştır. Sonuç memnuniyet verici olup, son başvuru tarihine kadar bu rakamın ciddi bir şekilde artacağı tahmin edilmektedir.
Yapılandırma işlemlerinden bazılarının nitelik yönünden detay gerektirdiği, işlemlerin süratli ve doğru yapılabilmesi için sigortalıların eksik evrakları tamamlayarak kuruma gelmeleri, vatandaşlarımızın kurumda görevlilerin yönlendirmelerine itibar etmeleri ile birlikte kurum çalışanlarımızın da mesai kavramı gözetmeksizin işlemlerin sonuçlandırılması için gerekli gayreti göstermeleri, Yasadan en azami şekilde yararlanılması sonucunu doğuracaktır.
Böylece 6111 Sayılı Yasa ile amaçlanan tüm hedeflere ulaşılabilecektir.”
Editör: TE Bilişim