Dedepinar, Kalecikkaya, Kıcılı ve Eskiyapar Köyleri'nde ekili arazilerin kontrolleri yapılarak, yanlış beyan tespitleri için uyarıda bulunuldu.
Yanlış beyan veren çiftçilere 15 Ağustos'a kadar ürün değişikliği yapması için uyarı yazısı gönderen Alaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, 15 Ağustos'tan sonra tespit yanlış beyanlar için yasal işlem başlatacak. Konuya ilişkin Alaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru ise şöyle:
"Dedepinar, Kalecikkaya, Kıcılı ve Eskiyapar köylerimiz de Alaca Moru Soğan ekili arazilerimizi kontrol ediyoruz Dedepinar köyünde 43 parselin kontrolü yapılmış olup 12 parselde yanlış beyan tespit edilmiştir. Kalecikkaya köyünde 11 parselin kontrolü yapılmış olup 3 parselde yanlış beyan tespit edilmiştir. Kıcılı köyünde 18 parselin kontrolü yapılmış olup 6 parselde yanlış beyan tespit edilmiştir.
Eskiyapar köyünde ise 45 parselin kontrolü yapılmış olup 11 parselde yanlış beyan tespit edilmiştir. Yanlış beyan veren çiftçilerimize 15 Ağustos'a kadar ürün değişikliği yapması için uyarı yazısı gönderilmiştir. Not: Soğan, şekerpancarı vb. Beyan edip iklim şartlarından dolayı çıkmayan yerlere ayçiçeği silajlık mısır vb eken çiftçilerimizin de ürün değişikliği 15 Ağustos sondur. 15 Ağustos'tan sonra tespit yanlış beyanlar için yasal işlem yapılacaktır."