Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin eşi Azime Çiftçi'nin Alaca ilçe ziyaretine, Vali Yardımcısı Tamer Orhan’ın eşi Gülşen Orhan, Alaca, Mecitözü ve Ortaköy ilçelerinde görev yapan kaymakamların eşleri ve Alaca Belediye Başkanının eşi eşlik etti.

İlçe ziyareti kapsamında ilk olarak Alaca Halk Eğitim Merkezine ziyaret gerçekleştiren Azime Çiftçi, kursiyerlerle ve kurs öğreticileri ile sohbet ederek el emeği, göz nuru ürünleri düzenlenen sergiyi inceleyerek, Halk Eğitim Merkezi faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Halk Eğitim Merkezi ziyareti sonrasında Alaca Engelliler Derneği’ni ziyaret eden Azime Çiftçi, dernek yöneticileri ve dernek üyeleri ile bir araya geldi. Ziyarette, Alaca Engelliler Derneği tarafından açılan engelli araçların tamir atölyesini gezen Azime Çiftçi ve beraberindekiler, yapılan engelli araç tamiratları hakkında bilgi aldı.

Azime Çiftçi, Alaca ilçe ziyaretine; Kaleli Kız Yurdu, 4-6 yaş Fatih Anaokulunu ve Hanife Hatun Kur’an Kursu ile devam etti. Burada yurt ve kurs yöneticilerinden öğrencilerin eğitimleri hakkında bilgiler aldı. Öğrenciler ile bir arada bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, burada bulunan öğrencilerle bir süre sohbet etti, istek ve taleplerini dinledi.

Eğitim kurumları ziyareti sonrasında; şehit ailesi ziyareti ve hane ziyaretinin ardından Alaca ilçesinden ayrıldı.