Diva-Sen Alaca İlçe Başkanı Arslan Coşar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin imam hatip lisesi öğrencilerini mülakata niçin çağrılmadıklarını sordu.
Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası Alaca İlçe Başkanı Arslan Coşar, yaptığı yazılı açıklamada; "Şüphesiz Türk Silahlı Kuvvetlerimizin personeli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından oluşmaktadır. Ne yazık ki personel seçiminde özellikle İmam-hatip ortaokulundan mezun olup yazılı sınavında başarılı oldukları halde askeri liselere giriş için yapılan sözlü mülakata çağrılmamaları hayretler uyandırmaktadır" dedi.
Coşar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Adını iki cihan serveri Hz. Muhammed Mustafa (sav) 'dan alan ve aziz milletimizin göz bebeği olan güçlü ordumuz adeta dostlarımız için güven, düşmanlarımız için korku vermektedir.
Aynı zamanda necip milletimizin fertlerinin vatan ve mukaddesat sevgisiyle mücehhez kılınmasının ocağı olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Anayasada ve TSK İç Hizmet Kanununda belirtilen görevler doğrultusunda sadece askeri eğitim alanında değil, Türk Milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini, cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak, toplumsal olaylar ve her türlü tabi afetler dâhil yurt içi ve yurt dışı kolluk kuvveti görevini devlet adına yerine getirmekle sorumludur.
Şüphesiz Türk Silahlı Kuvvetlerimizin personeli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından oluşmaktadır. Ne yazık ki personel seçiminde özellikle İmam-hatip ortaokulundan mezun olup yazılı sınavında başarılı oldukları halde askeri liselere giriş için yapılan sözlü mülakata çağrılmamaları hayretler uyandırmaktadır.
Sırf İmam-hatipli oldukları için sözlü mülakata alınmayan gençlerimizin önündeki engellerin biran önce kaldırılmasını ve peygamber ocağında görev almak isteyenlerin hedeflerine ulaşabilmeleri hususunda hükümetimiz yetkililerinden yardım beklemekteyiz.
Diva-Sen ailesi olarak vatan sevgisiyle mücehhez İmam-hatipli gençlerimizin bu sesine kulak verilmesini ümit ederiz."