Alaca İlçe Jandarma Komutanı Uğur Gürsoy ve Alaca İç Anadolu Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Zeki Dilmen, Köy Muhtarı Sami Günay ve köy halkı ile görüşerek Sarısüleyman Köyü'nde 5 Şehidimiz olması münasebetiyle Seyrantepe olarak bilinen tepenin isminin Şehitler Tepesi olarak değiştirilmesi düşüncesini ilettiler. 
Köy Muhtarı Sami Günay da köy halkına sorarak yapmış olduğu istişareler neticesinde değişikliğin uygun olduğunu ve köye yakışacağını belirterek, bu düşünce ile emeği geçenlere teşekkür etti. Yapılan görüşmeler neticesinde Şehitler Tepesi çalışmaları başlatıldı.
İlçe Jandarma Komutanı Uğur Gürsoy, Alaca İç Anadolu Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Zeki Dilmen, Köy Muhtarı Sami Günay, Sarısüleyman Köyü'nde ikamet eden Şehidimiz Tuncay Arslan'ın babaannesini ve şehitlerin mezarlarını ziyaret etti. 
Köy Muhtarı Sami Günay, "Sarısüleyman Köyünden bu güne kadar vatanı ve milleti için canını ortaya koyan 5 şehidimiz olmuştur. İki şehidimizin kabri köyümüzde bulunmaktadır. Askere gidecek gençlerimiz askere ocağına uğurlanmadan önce kabirlerine gelip dua etmektedir. Sarısüleyman köyünün en yüksek tepesine Alaca İlçe Merkezinde dahi görünen bayrak direği ile süsledik. İlerleyen zamanda başta  kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere ALŞET ve İnegöl’de. Çorum Alaca Sarısüleyman Köyü Derneğimizin katkıları ile Şehitler Tepesi ve köy içinde de “ŞEHİTLER ÇEŞMESİ” yapmayı düşünüyoruz. Aldığımız karar neticesinde de çalışmalara başladık" dedi. 
ALŞET Başkanı Zeki Dilmen ise "Sarısüleyman Köyü Alaca’nın büyük köylerindendir ve burada yaşayan Şehit Ailelerimiz mevcuttur. Fırsat buldukça buraya yaptığımız ziyaretler ile ailelerimizin hal hatırlarını sorarak gerekli ihtiyaçlarının olup olmadığını öğrenip elimizden geldiğince gidermeye çalışıyoruz" dedi.