Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul servisi sürücülerine yönelik eğitim semineri verildi.
19 Mayıs İlkokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitim seminerine İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Millî Eğitim Müdürlüğünden Destek Hizmetleri Şube Müdürü Arslan Arslan, Maarif Müfettişi Hüseyin Soydaş, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Komiseri Dursun Demir, İl Jandarma Trafik Kısım Komutanlığı Trafik Kısım Amirliğinden Ast. Bçvş. Soner Yılmaz, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Musa Akış, Rehber Öğretmen Erol Taş, taşıma merkezi olarak belirlenen "özel eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim" okul müdürlüklerinde görevli idareci ve rehber öğretmenleri katıldı.
Taşımalı eğitim kapsamında servis hizmeti veren firma yetkilileri ve servis aracı sürücülerine yönelik eğitim seminerinde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, okul servis araçlarının çocukların can güvenliği açısından önemine dikkat çekerek, araçlarda görevli personelin yaptıkları işin sorumluluğunun bilincinde olmaları açısından bu eğitimin çok önemli olduğunu belirtti.
Eğitim seminerinde; öğrenci taşıma uygulamaları, sözleşme esasları, taşıma güzergahları, millî eğitim müdürlüğü, okul müdürlüğü, araç sürücüsü ve rehber personelin yükümlülükleri, yaş grupları ve engel grupları itibariyle öğrenci/kursiyer/veli davranış modelleri, etkili iletişim yöntemleri, araç sürücüsü ve rehber personelin öğrenci/kursiyer/veliye yaklaşımı, araç sürücüsü olumsuz örnek oluşturacak davranış modelleri, Karayolları Trafik Kanunu, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği, Karayolları Trafik Yönetmeliği hükümlerindeki öğrenci taşıma uygulaması ile ilgili hususların açıklanması, trafik işaretleri ve kuralları, seyir esnasında uyulması gereken kurallar, durma ve duraklamalarda dikkat edilecek kurallar, olası kaza sonrasında yapılması gerekenler vb., aşırı hız, yakın takip, şerit izleme, geçiş kolaylığı sağlama vb. durumlarda oluşabilecek sonuçlar ve öğrenci/kursiyer/velilerin araca iniş ve binişlerinde dikkat edilmesi gereken kurallar hakkında bilgi verildi.
Editör: TE Bilişim