Alaca Belediyesi, kış aylarının başlamasıyla birlikte sportif aktivitelerini de sürdürmeye devam ediyor. Özellikle kış aylarında spor salonlarının doldurularak, voleybol severlerin hünerleri sergilemesi, kurumlar ve halkımız arasında spor sayesinde kaynaşmanın arttırılması için Alaca Belediyesi tarafından Voleybol turnuvası düzenlenmişti. Düzenlenen voleybol turnuvasının şampiyonu belli oldu. Önceki gün oynanan final müsabakasında şampiyonluk ipini Kafkas Gücü göğüsledi. Final müsabakası Altıntaş Köyü ile Kafkas Gücü arasında oynandı. Maç öncesinde her iki takım sporcuları da birbirlerine çiçek ve çeşitli hediyeler vererek örnek bir davranış sergiledi. Oldukça çekişmeli geçen setlerin sonunda şampiyon Kafkas Gücü olurken, turnuvada 3’üncülük ve 4’üncülük karşılaşmaları oynanmadı. Yarı final oynayan her iki takım da 3. Olarak kabul edildi. 

FİNAL BÜYÜK ÇEKİŞMEYE SAHNE OLDU
Şampiyonluk müsabakasında ilk seti 25-22 skorla Kafkas Gücü aldı. İkinci sette ise Altıntaş 25-16’lık skorla eşitliği yakaladı. Kafkas Gücü 3. seti tekrar alarak maçta bir kez daha önce geçti (25-18). Ancak Altıntaş takibini sürdürdü ve seti 25-22 alarak skora tekrar eşitliği getirdi. Şampiyonluk mücadelesinde son sette oldukça çekişmeli geçmesine rağmen 15-12’lik skorla Kafkas Gücü şampiyonluğa ismini yazdırdı. 
Final müsabakasını Alaca Kaymakamı Ayhan Yazgan, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, Aydıncık İlçe Emniyet Amiri Savaş Durdu ve çok sayıda seyirci izledi.

SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
Müsabaka sonunda her iki takım sporcuları da birbirlerini tebrik ederken, Kaymakam Ayhan Yazgan turnuvayı 1. Bitiren Kafkas Gücü’ne kupasını teslim etti. Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz ise, turnuvada ikinci olan Altıntaş Köyü’ne kupasını ve madalyalarını vererek turnuvaya katılmalarından dolayı teşekkür etti. 3. Olan Feza Kırtasiye ve Emniyet’e ise ödüllerini Alaca Belediyespor Kulübü Başkanı Süleyman Eryılmaz ve Aydıncık İlçe Emniyet Amiri Savaş Durdu madalya verdi. Madalyalar turnuvaya katılan diğer takımların temsilcilerine de verildi. 

MAÇ SONRASI ÇERKES OYUNU
Final müsabakasının ilgi çeken diğer bir yanı ise iki çerkes takımı arasında oynanmasıydı. Kafkas Gücü ve Altıntaş Köyü sporcularının çerkes olmasından dolayı final maçı sonrasında şampiyonluk kutlaması çerkes oyunu oynanarak gerçekleştirildi. Oldukça ilgi çeken çerkes oyununu Kaymakam Ayhan Yazgan ve Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz da izledi.