Alaca İlçe Müftüsü Fatih Kaya, "Başkanlığımızca geleceğimizin teminatı genç nesillerin İstiklal Marşı'nı daha iyi anlamaları, milli şairimizi daha iyi tanımaları, gençlerimiz arasında bir farkındalık oluşturulması ve Başkanlığımız gençlik çalışmalarına ivme kazandırılması amacıyla "On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal" temalı lise öğrencileri arasında kompozisyon, ortaokul öğrencileri arasında resim yarışması düzenledik. Yarışmaya katılan ve başarılı olan öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.
Yarışmada dereceye girenleri makamında kabul eden Kaya, iki ayrı dalda düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere teşekkür etti.
Alaca İlçe Müftüsü  Fatih Kaya şiir yarışmasında dereceye giren Kaleli Kız Hafızlık Kur’an Kursu öğrencilerinden ve aynı zamanda Alaca İmam Hatip ortaokulunda eğitimine devam eden 1. Merve Köse, 2. Sude Şahin, 3.İremsu Çağır’a, resim yarışmasında dereceye giren Kaleli Kız Hafızlık Kur’an Kursu öğrencilerinden 1. Belinay Arslan 2. Kübra Nur Demir 3.Elif Bolat’a ve resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren Alaca Ortaokulu ve Fatih Ortaokulu öğrencilerinden 1. Mikail Öner, 2. Zeliha Öner, 3. Neslihan Koçak’a hediyelerini takdim etti.