Çorum'un Alaca İlçesi'ne bağlı Perçem Köyü'nde geleneksel dayanışma şenliği ve cem töreni düzenlendi.
7. Perçem Köyü Gufer Ana Şenlikleri Ramazan Bayramı'nda yapıldı.

İki günlük organizasyonu kapsayan etkinliklerin ilk gününde topluca bayramlaşma ve mezarlık ziyareti düzenlendi. Akşam saatlerinde ise Gufer Ana Türbesi'nde cem düzenlendi.
Perçem Köyü Muhtarı Bektaş Polat, Perçem Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Ankara Şube Başkanı Orhan Kılıç, Dernek İstanbul Şube Başkanı Mustafa Koca tarafından organize edilen etkinliklere ilgi ve katılım oldukça yüksekti.

Cem töreni Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Nurettin Aksoy'un önderliğinde yapıldı. Cem sırasında Alevi Kültür Merkezi Semah Ekibi de gösteri yaptı.
Cemde; duaz-ı imamlar, gülbengler okundu, semahlar dönüldü, yezide lanet okundu.

Cem salonuna gelen vatandaşlar, dedenin duasını aldıktan sonra yerlerine oturdu. Köy halkından ve Çorumlulardan kadınlı-erkekli yoğun bir katılımın görüldüğü cem töreni, Alevi inançları dahilinde gerçekleştirildi. 

Etkinliğin ikinci gününde ise şenlik düzenlendi. Şenliğe sanatçı olarak; Devrim Kaygusuz, Gülsüm Kahraman, Sinan Cem Özdemir, Haşimi Aslıhak ve bazı yerel sanatçılar katılırken, davul-zurna ekibi de şenliğe renk kattı.

Ceme ve şenlik programına Alacalı İşadamı Şenol Şahin, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.